Gabriela Arianan viikonlopputyöpajassa tutustutaan ekosomatiikkaan.

Avaus ekosomatiikan äärelle -työpajassa yhdistyvät tanssi, liike ja ääni. Työpajassa tehdään tila kokemuksellisuuden kautta nousevalle ilmaisulle. Mukavat joustavat vaatteet, utelias/tutkiva asenne mukaan.

* * * * *

Gabriela Ariana on Chilessä syntynyt ekologinen performanssi taiteilija, koreografi, tanssija, laulaja ja perinnenoita tradition kantaja. Viimeiset 16 vuotta hän on tehnyt taiteellista tutkimusta ja työtä luonnon tilasta ja siihen liittyvään tietoon ja tietoisuuteen, tuhoon ja voimaan. Gabrielan taiteessa yhdistyy arkaainen laulu, rumpu-istunnot, uni-työskentely, surulaulut ja hänen itsensä kehittämä ekosomaattinen praktiikka.


Taiteilijana hän kannattelee hiljaista tietoa joka on jäänyt piiloon soluihin ja yli-sukupolvisiin traumoihin kehojen manalassa. Hänen oppinsa pohjautuu alkuperäiskansan tietoisuuteen ja viisauteen jonka hän on perinyt isoäideiltään Chilessä sekä kansainväliseen uraan ja opintoihin nykytanssin ja koreografian parissa. Hän nimeää yhdeksi suureksi vaikuttajaksi yhden post-modern dance movement:n perustajista, yhdysvaltalaisen Carmen Beauchatin.  Gabrielan taiteelliseen työskentelyyn ovat myös vaikuttaneet hänen elämän kokemuksensa: Chilessä eletty lapsuus ja nuoruus diktatuurin silmissä, kokemukset maahanmuuttajana, äitinä ja synnyttäjänä sekä opit opettajana ja parantajana, todistajana ja kannattelijana. Tällä hetkellä Gabriela työskentelee TAIKEn taiteilija apurahan tuella.