Beniamino Borghin Heittäydy liikeeseen -jaksolla keskittymme oman kehomme tuntemukseen sekä yksinkertaisten liikkeiden ja niiden merkitysten tutkimiseen.

Osallistujat haastetaan käyttämään fyysisyyttään syvään ilmaisuun ja löytämään omat rajansa eleiden ulottuvuudesta. Kehitämme tietoisuuttamme  jokaisen omasta kehonkielestä yksin ja yhdessä muiden kanssa.

Tunnit alkavat kestävyyttä kasvattavalla lämmittelyllä sekä muutamilla pidentävillä venytysharjoituksilla. Kurssilla tehdään lyhyitä liikkeiden ja koreografioiden yhdistelmiä harjoittaen kehon muistia muodoin ja askelein sekä kohden itseilmaisun vapauttamista. Kurssilla käydään läpi eri tanssitekniikoiden peruselementtejä: lattiatyötä, improvisaatiota, kontakti-improvisaatiota ja fyysistä teatteria.

Opetus tapahtuu englanniksi ja perussuomeksi.

 

Milanossa syntynyt Beniamino Borghi (s. 1978) on tanssija, koreografi ja mediataiteilija. Hän on tanssinut 8-vuotiaasta lähtien ja hallitsee useita tanssitekniikoita, kuten step, baletti, jazztanssi, nykytanssi ja kontaktityöskentely. Beniamino on ensimmäiseltä koulutukseltaan sisustussuunnittelija. Hänen työhönsä tanssitaiteilijana on vaikuttanut osallistumiset lukuisiin työpajoihin seuraavien koreografien johdolla: David Hernandez, Ted Stoffer, Koshro Adibi, Inaki Azpillaga, David Zambrano, Tero Saarinen ja DV8 Physical Theatre. Hän on työskennellyt useiden vuosien ajan tanssinopettajana ja koreografina harrastajaryhmässä (LODC Loviisassa) sekä ammattilaisena (Boomtown Dance ja Kaakon Tanssi ry Kotkassa). Tällä hetkellä Beniamino toimii tanssiryhmän tanssiARTesaani taiteellisena johtajana.


* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.