Leo Terävän ohjaamalla kurssijaksolla tutkitaan liikettä, sukelletaan mielikuvituksen maailmaan ja annetaan lupa itselle nauttia liikkeestä täysin rinnoin.

Kurssijaksolla tanssitaan, mielikuvitellaan ja tutkitaan, millaista liikettä juuri sinä voit luoda omista lähtökohdistasi. Ei pyritä liikkeen tiettyyn muotoon, vaan annetaan lupa liikkeelle olla  muuttuvaa, hetkessä syntyvää ja omaa. Kurssin aikana herätellään omaa kehoa ja syvennetään yhteyttä itseemme somaattisilla mielikuvaharjoituksilla, sekä pyritään aktivoimaan kehomieli kokonaisvaltaisesti monipuolisilla improvisatorisilla harjoitteilla.

Kurssilla avataan omaa mielikuvitusmaailmaa liikkeen avuin, nautitaan, tunnetaan ja tanssitaan. Tutkitaan omaa rytmiä, sitoutumista ja oman kehon artikulaatiota, sekä viedään liikettä tilaan rohkeasti laajentuen, suhteessa muihin ihmisiin ja katseeseen.

Tunnit soveltuvat kaikille, jotka toivovat saavansa tanssia jaetussa tilassa muiden kanssa. Kurssilla sinulla on mahdollisuus tutustua omaan kehollisen ilmaisun mahdollisuuksiin, sekä jakaa liikettäsi ja ajatuksiasi muille turvallisessa ympäristössä. Aloitamme tunnit aina lämmittelyllä, jonka jälkeen siirrymme ohjeistettujen improvisaatioharjoitteiden pariin.

Leo Terävä on Helsingissä asuva tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssijaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2023 ja on työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä vuodesta 2018 lähtien. Esiintyjän töiden lisäksi Leo on tehnyt koreografista työtä, sekä opettanut tanssia ja ohjannut jaettuja tanssihetkiä vaihtelevissa ympäristöissä. Hän esiintyy syksyllä 2023 Zodiakissa Virva Talosen teoksessa PLAY.

Leolle tärkeitä aiheita työskentelyssä on mm. rytmi, huumori, ironia, hiki, kiusallisuus, tunteet ja nautinto. Taiteellisessa praktiikassaan Leo keskittyy improvisaatioon, kehon kuunteluun ja kehon artikulaatioon. Erityisen tärkeältä tuntuu mielikuvituksen ja affektien parissa työskentely - häntä kiinnostaa, kuinka oman sisäisen maailmansa voi liikkeen avulla avata ulkoiselle maailmalle.

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.