Marlon Moilasen Heittäydy liikkeeseen -jaksolla ruumiin annetaan värähdellä, jyrähdellä, tanssia oma runoutensa ulos vaihtoehtoisia taiteellisia maisemia kurottaen.

Tällä kurssilla osallistujat kutsutaan sytyttämään tanssia muutamista tunteellisista, energeettisesti värähtelevistä, tapahtumista ja maisemista käsin. Esimerkiksi rakkaus, suru, pelko, rakkaus, viha, rakkaus. Tai sydän, kieli, varvas, sydän, silmä, huuto, varvas. Kurssilla ehdotetaan harjoitettavaksi ruumiin sielullista tanssia, joka saa yltyä ruumiin runolliseen ilmaisuun, passioihin, kökköyksiin, ekstaattisuuteen, tuhovoimaan ja pimeyteen. Harjoitukset liikkuvat kehollisen, energeettisen ja psyykkisen alueella – kaikki ymmärrettynä ruumiillisuuden yhteen kutomina. Harjoituksia tehdään omasta kehosta käsin kurottaen myös yhteyteen kanssatekijöiden kanssa. Tunnin alkupuoliskolla tutustutaan illan teemaan virittävien harjoitusten kautta ja loppupuoliskolla tehdään pidempikestoinen matka yhdessä muiden kanssa. Tunnilla rohkaistaan omalakiseen jaettuun tanssiin ruumiillisena ilmaisuna. 

Marlon Moilanen on helsinkiläinen freelancer tanssitaiteilija. Hän esiintyy nykytanssin ja esitystaiteen kentillä työskennellen erityisesti ruumiin kokemuksellisuudesta avautuvan performatiivisuuden, runollisuuden sekä ristiriitaisen ihmisen ja hänen ajoittain poliittisenkin sielunelämänsä inspiroimana. Moilanen on tehnyt yhteistyötä viime vuosina muun muassa koreografien Sonja Jokiniemi, Maija Hirvanen, Liisa Pentti, Karolina Ginman ja Margrét Sara Guðjónsdóttir kanssa. Taiteellisen työnsä ohella hän tutkii sosiaalisia oikeuksia ja valtaa koskevia kysymyksiä Helsingin yliopistolla. Oikeudellis-yhteiskunnalliset näkökulmat inspiroivat myös hänen taiteellista työtään liittyen esimerkiksi kehon poliittisiin mahdollisuuksiin sekä erimielisyyden ja konsensuksen kysymyksiin tanssitaiteen näyttämöillä. Marlon esiintyi Zodiakin ohjelmistossa syksyllä 2022 Maija Hirvasen teoksessa Mesh.

 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.