Meri Pajunpään ohjaamalla kurssijaksolla virittäydytään kehon kuuntelemiseen hengityksen kautta, kehoa lempeästi avaavien liikekoordinaatioiden myötä. Pikkuhiljaa siirrymme aktiivisempiin liiketehtäviin ja kuin vahingossa löydämme itsemme tanssimasta, liikkeen pyörteistä.

Tunneilla kannustetaan osallistujia kuuntelemaan kunkin sen hetkistä omaa kehon ja mielen tilaa, jokainen pääsee irrottelemaan ja hikoilemaan juuri niin paljon kuin itse haluaa, toisaalta voi myös ottaa rauhallisemmin, jos sen päiväinen olotila sitä vaatii. Olet siis tervetullut väsyneenä tai energisenä, pitkän päivän päätteeksi tai valmiina valloittamaan maailmaa. Työskentelemme anatomisten liiketehtävien sekä mielikuvapohjaisten liiketehtävien kautta, pitäen mielessä, että tanssimme tapahtuu aina suhteessa johonkin; tilaan, ääneen, toisiimme. Lopputunnista tutustumme hetkessä tapahtuvan koreografian työkaluihin ja luomme yhdessä ryhmänä kullekin päivälle ainutlaatuisen yhteisen tanssin.

Meri Pajunpää on Suomessa ja Belgiassa työskentelevä vapaan kentän tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssijana Euroopassa lukuisissa eri projekteissa ja tehnyt omia koreografioita sekä yhteistyöteoksia muusikoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa. Esiintyjän ja koreografin työn ohessa hän opettaa improvisaatiopainotteisia nykytanssitunteja ammattilaisille ja opiskelijoille. Merin taiteellista työskentelyä on leimannut tiivis yhteistyö eri alojen taiteilijoiden kanssa, sekä kiinnostus qigong ja tai chi praktiikoiden integroimiseen liiketutkimuksessa.

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.