Mikko Niemistön Heittäydy liikkeeseen -jaksolla kaivaudumme kehon ja alitajunnan kerroksiin harjoituksilla, jotka kutsuvat lähestymään ruumiin muistijälkiä sekä assosiatiivisia tiloja vapautuneesti ja ennakkoluulottomasti.

Kursseilla tehtävät harjoitteet nojaavat liikkeeseen, rytmeihin, toistoon ja puheeseen sekä erilaisiin mielikuvaharjoituksiin, jotka rohkaisevat tarkastelemaan omaa kehoa uusista näkökulmista.

Mikko Niemistö on koreografi ja esiintyjä, joka työskentelee Helsingissä ja kansainvälisesti. Mikkoa kiinnostaa hiljainen kehollinen tieto, ruumiin ja mielen taustakohina sekä kehomuistojen kasaumat. Viime aikoina hän on työskennellyt mm. unien ja niiden yhteiskunnallisen merkityksen parissa. Hänen viimeisimpiin töihinsä lukeutuvat sooloteos Odd Meters (2020) Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa, installaatioteos Astral Projections (2020 ja 2021) Forum Box -galleriassa ja Liikkeellä Marraskuussa -festivaaleilla sekä näyttämöteos Wakey-wakey (2022) Kiasma -teatterissa osana ARS22 -näyttelyä.


* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.