Minna Karttusen ohjaamalla Heittäydy liikkeeseen -kurssilla kolutaan kinesteettistä työkalupakkia ja yllytetään ruumista rajattomien mahdollisuuksien tanssiin.

Tällä kurssilla liike syttyy hellästi, rujosti, rehellisesti, pinnallisesti, vahingossa, täsmällisesti, musiikin houkuttelemana ja musiikista piittaamatta, mutta aina omaa päivän kehotilaa kuunnellen. Työskentelemme yhdistellen improvisaatiota ja valmiiksi määritettyjä helppoja liikereittejä. Uimme opitussa liikeketjussa erilaisin virityksin ja tyylein sekä harhailemme kiertoteillä hetken kehomielitekoja seuraillen. Tulkitaan, tuumaillaan, jaetaan kokemuksia ja ennen kaikkea jorataan yhdessä. 

Minna Karttunen on pääosin Helsingissä toimiva freelance-tanssitaiteilija. Hän esiintyy keväällä 2023 Zodiakissa Kinetic Orchestran & Mia Jaatisen esityksessä Rieha. Minna työskentelee laaja-alaisesti tanssin kentällä: tanssijana/esiintyjänä omissa projekteissa, /\/\ /\/\ /\/\ -kollektiivin jäsenenä, Kinetic Orchestra -tanssiryhmän jäsenenä sekä eri koreografien koollekutsumana, tanssinopettajana niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin, yhdistysten jäsenenä, fasilitaattorina ja kuratoijana. Minna on tehnyt tanssijan työtä muun muassa Sari Palmgrenin, Leila Kourkian ja Mirva Mäkisen teoksissa. Hän on myös esiintynyt Kanadan Vancouverissa paikallisen tanssiyhteisön MACHiNENOiSY:n teoksissa. Minna on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2015. 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.