Tuuli Vahtolan ohjaamalla kurssijaksolla tanssitaan erilaisten liike- ja improvisaatiotehtävien kautta ryhmää, tilaa, itseä ja musiikkia kuunnellen.

Nautinto ja yllätyksellisyys oman liikkeen tutkimisessa ovat teemoja, joista kurssi lähtee liikkeelle. Tunneilla työskennellään liikkeen monenlaisten kaarien ja variaatioiden, eksymisten ja avautumisten parissa. Toisinaan testaillaan myös äänenkäytön, katseen ja tuntoaistin kanssa tanssia. Tehtäviä tehdään yksin ja yhdessä, vuorovaikutuksessa kanssatanssijoiden ja tilan kanssa. Kurssi rohkaisee osallistujia liikkumaan omista tarpeistaan ja toiveistaan käsin, kokeilemaan paineettomasti, ottamaan kutkuttavia ja outoja askelia.

Tuuli Vahtola (she/her) on Helsingissä asuva tanssi- ja esitystaiteilija. Hän työskentelee yksin sekä yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa eri rooleissa: esiintyjänä, koreografina, dramaturgisena keskusteluapuna. Tuuli on osa kahdentoista taiteilijan muodostamaa Prekaarit Praktiikat-ryhmää, jonka työskentely keskittyy taiteelliseen vaihtoon. Esiintyjänä hän on työskennellyt viimeisimpänä koreografien Sonja Jokiniemen ja Oda Brekken kanssa. Tuuli on valmistunut tanssijaksi Tukholman Taideyliopistosta vuonna 2017. Taiteellisen työn ohella hän suorittaa parhaillaan sukupuolentutkimuksen opintoja.

https://tuulivahtola.com/

 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti menneen, kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.