MESSY MEDITATIONS on tila, jossa yhdistyvät workshop-henkiset lempeät liikkeelliset, kehoa ja sensoritoimintaa herkistävät ohjatut ehdotukset sekä audiovisuaalinen live-keikka. Työpajan osallistuvien toivotaan käyvän katsomassa Taavitsaisen ja työryhmän esitys I'm the Monster ennen työpajaa.
 

Taavitsainen työryhmineen tuo tilaan pehmeän sotkuisen meditaatiomatkan alun kehomieli-kokonaisuutta virittävistä toiminnallisista ehdotuksista kohti kokonaisvaltaista musiikki-keikkaa. Karpin visuaalit, Gautadóttirin äänisuunnittelulliset elementit, live-soittimet (Gautadóttir, Taavitsainen, Hakala) ja Taavitsaisen hetkessä ohjautuvat, yhteiseksi suunnatut kehokokemukselliset harjoitteet sekä laulu/ spoken word rakentavat moniaistillisen ja soljuvan matkan jokaiselle kokijalleen. Tila muodustuu kollektiiviseksi kokemukseksi mutta on samalla henkilökohtainen. Jokaisella osallistujalla on lupa määrittää itse rajansa ja tapansa osallistua tilaan ja tilassa tapahtuviin ärsykkeisiin & ehdotuksiin.

MESSY MEDITATIONS rakentaa uudenlaisen ehdotelman live-keikan kokemisesta sekä luvan radikaalisti haaveilla uudenlaisesta tavasta olla olemassa yhteisessä tilassa sekä omassa kehossa — yhdessä ja omassa henkilökohtaisessa kokemusmaailmassa.

Tilassa käytetään osin vahvoja visuaaleja, mutta osallistua voi silmät kiinni/silmiä suojaten. Tilasta voi poistua ja palata. Tila ja tilaisuus on rakennettu turvallisemman tilan periaatteille ja on ensisijaisesti suunnattu trans- ja muunsukupuoliselle yhteisölle, mutta on avoin kaikille tilan periaatteille sitoutuville. Tilaisuus pidetään suomeksi ja englanniksi.

MESSY MEDITATIONS on ensimmäinen osa Taavitsaisen & työryhmän teos-trilogiaa. Autobiografinen teossarja purkaa muunsukupuoliseen, ei-binääriin ruumiiseen kohdistuvia olettamia, fetissejä, haaveita, pelkoja, onnen tunteita sekä sisäisiä ristiriitoja. Trilogia asettaa keskiöön kaksinapaiseen heterosentrisyyteen syntyneen ja niissä oletusasetuksissa kasvaneen muunsukupuolisen henkilön matkan sisään rakentuneesta toiseuden ja ”rikkinäisyyden” tunteesta kohti jotain vapaampaa, holistisempaa ymmärrystä itseydestä. Toinen osa ”I’m the Monster” on somaattinen debyyttikonsertti, joka sai maailman ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa / Minimin ohjelmistossa toukokuussa 2022 sekä Helsingin oman ensi-iltansa Zodiakissa syyskuussa 2022.

* * * * *

Katja-Maria/Kay Taavitsainen on tanssi-, elokuva- & äänitaiteilija sekä trans-taustainen queer- aktivisti. Alunperin Kajaanista oleva Taavitsainen työskentelee tällä hetkellä Berliinissä sekä Helsingissä uusimpien projektiensa kanssa. Valmistuttuaan tanssitaiteen maisteriksi Taavitsainen on työskennellyt laajasti esittävän taiteen ja elokuvan kentällä koreografina, ohjaajana, tanssijana, näyttelijänä, muusikkona, säveltäjänä, äänisuunnittelijana, fasilitoijana sekä mentorina. Viime vuodet hän on työskennellyt eri kansainvälisten koreografien & monitaiteilijoiden kanssa pääsääntöisesti Berliinissä sekä syventänyt omaa taiteellista praktiikkaansa monimediallisena taiteilijana SKR:n, Taiken, Kordelinin säätiön & Nordisk Kulturfondin tukemana. Työssään Taavitsainen on keskittynyt purkamaan patriarkaalisia sekä heteronormatiivisia yhteiskunnallisia malleja. Hänen monimedialliset teoksensa ehdottavat radikaalin kollektiivisen unelmoinnin kautta kuvittelemaan maailmaa ja tulevaisuutta toisin ne pyrkivät luomaan tilan, jossa jokainen saa antaa itsellensä luvan sisältyä yhteiseen narratiiviin.


www.meuovement.com