Johannes Purovaaran ohjaamalla Heittäydy liikkeeseen -kurssilla tutkitaan lämmittelyä taiteellisena kysymyksenä helppojen liikeaihioiden ja yhdessäolon avulla, hitaasti kirkastuvan talven keskellä. 

Lämmittely nähdään usein asiana, joka suoritetaan ennen varsinaista toimintaa tai tanssia, ja tällä kurssilla sen parissa käytetään suurin osa ajasta. Kurssin tavoitteena on uusien näkökulmien tuominen lämmittelyyn ja ehkäpä uuden lempilämmittelyliikkeen oppiminen. Aloitamme tunnit keinutteluilla, rullauksilla ja nivelten pyörittelyllä. Teemme ryhmäyttäviä harjoitteita oppiaksemme toisistamme jonkin verran ja virittäytyäksemme yhteiseen tilaan. Pikku hiljaa tuomme mukaan hieman monimutkaisempia liikeyhdistelmiä ja salin poikki kulkemista. Useimpien harjoitteiden pohjana on jalkojen ja käsien koordinaatio. Joihinkin tehtäviin kuuluu toisen henkilön koskettamista jalkateristä, käsistä ja selästä. Harjoitteita voi aina muokata itselle sopivammiksi. Tuntien päättyessä annamme vielä lämmittelyn tanssin ja parhaimmilta tuntuvien liikkeiden kulkea vartalon läpi improvisaation kautta.

Kurssilla tanssimme paljon musiikin kanssa, ja kurssille voi halutessaan tuoda mukanaan mieluista lämmittely-, liikuskelu- tai tanssimusiikkia. Musiikin on oltava soitettavissa esim. puhelimelta aux-kaapelin kautta. 

Johannes Purovaara on helsinkiläinen tanssija, näyttelijä, muusikko ja vahtimestari. Keväällä hän esiintyy Zodiakissa Jenni-Elina Von Baghin esityksessä As time goes by. Hänen aikaisempia yhteistyökumppaneitaan Von Baghin lisäksi ovat mm. Jyrki Karttunen, WAUHAUS-kollektiivi ja Tuomo Railo. Hän on myös Pyöveli-nykyteatteriryhmän jäsen. Purovaara on kiinnostunut esiintyjäntyöstä hyvin monipuolisesti ja työskennellyt niin Zodiakin ja Kansallisteatterin lavoilla kuin radiossakin. 

* * * * *

Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -kurssikokonaisuudessa ohjaajina toimivat pääsääntöisesti kuluvan ja tulevan kauden esitysohjelmistossa nähtävien teosten koreografit ja esiintyjät. Heittäydy liikkeeseen -tunnit sopivat kaikille ja mukaan voi heittäytyä vaikkei aiempaa tanssikokemusta omaisikaan. Heittäydy liikkeeseen - nykytanssia kaikille -tuntien keskiössä on liike ja liikkuminen mutta kurssit ovat myös mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin tanssipraktiikoihin vaihtuvien ohjaajien kautta.