Kauden toisella seniorikurssilla tehdään Gabriela Aldanan johdolla ajatusmatka kymmenen vuoden taakse ja ammennetaan omaan tämän hetken tanssiin muistoja kunkin omasta menneisyydestä sekä Tarinoita elämästämme teoksesta.

Toukokuussa 2022 tulee kymmenen vuotta siitä kun Tarinoita elämästäni, Zodiakin senioiritanssijoille tekemäni teos, sai ensi-iltansa, jonka jälkeen kiertelimme pääkaupungin seudun palvelutaloissa ja muissa tapahtumissa noin pari vuotta. Ajatuksena tässä teoksessa oli nostaa esille sitä osaa kunkin omasta historiasta, joka oli jäänyt kehollisesti ilmaisematta. Sitä, joka kannattelee ja ohjaa elämää ilman, että huomaamme tai arvostamme sitä. Toisin sanoen, esityksessä juhlistettiin elämää.

Tämä kurssi on sukellus omaan keholliseen tarinaan, joka luo sekä henkilökohtaista, että kollektiivista ilmaisua. Annetaan tanssin nostaa esiin mitä keho muistaa ja mitä kaikkia olemme. Kurssilla annetaan omalle ilmaisulle tilaa, tuli se ulos sitten tanssina, lauluna jne… Mitään ei tarvitse selittää tai perinpohjaisesti ymmärtää, annetaan vain kehon kertoa mitä kehon tarvitsee paljastaa.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki, aikaisempaa kokemusta ei tarvitse. Uteliaisuus ja halu tehdä tilaa omalle ilmaisulle riittävät. Kurssilla tehdään yksinkertaista tanssipraktiikkaa, joka auttaa tanssijaa ankkuroitumaan turvallisesti omaan kehoon ja ympäröivään tilaan ja josta aito tämän hetken ilmaisu voi nousta esille.


Gabriela Ariana on ekologinen taiteilija, tanssitaiteilija, koreografi, laulaja ja kehoterapeutti. Gabriela on kotoisin Chilestä ja on asunut Suomessa 22 vuotta. Kolmen lasten äiti. Hän on työskennellyt Etelä-Amerikassa, Euroopassa ja Suomessa freelance tanssitaiteilijana 26 vuotta. Hän työskentelee täällä hetkellä omien projektien äärellä ja Gabriela Arianan Kollektiivin taiteellisen johtajana ja koreografina.  

Oma taiteellisen näkemykseni on syntynyt 15 vuoden työskentelystä, jossa tilaa on annettu ensisijaisesti keholliseen ajatteluun ja kokemuksellisuuden kautta haettuun tietoon. Tieto on siinä, soluissamme, se on tieto luonnosta, elämästä. Kokonainen ja kätkemätön tieto ihmisen ja maapallon tarinasta, kesyttämätön ja riippumaton kehollinen kertomus, josta tiedämme vaan niin pienen osan. Se tieto kuitenkin puskee tulla nähdyksi ja kuulluksi, saada tilaa. Mitään muuta kuin taide voi sille tiedolle siltansa rakentaa…

www.gabrielaariana.com

* * * * *

Seniorikurssista järjestetään kaksi saman sisältöistä ryhmää.