Olet täällä

Artistic Doctorates in Europe: Third Cycle Provision in Dance and Performance (ADiE)

Kiasma-teatteri ja Zodiak – Uuden tanssin keskus ovat mukana EU-rahoitteisessa Artistic Doctorates in Europe: Third Cycle Provision in Dance and Performance (ADiE) projektissa. Hankkeen tavoitteena on tanssin ja esitystaiteen väitöskirjatutkimuksen kehittäminen ja tohtori-taiteilijoiden työn jalkauttaminen taiteen kentälle.

EU:n rahoittama hanke syventyy taidelähtöisiin tutkimusprosesseihin (Practice as Research) liikkeen ja kehollisuuden näkökulmasta. Projekti analysoi taiteellisen väitöskirjatutkimuksen ohjauksen haasteita, kartoittaa erilaisia tutkimusmenetelmiä ja pohtii, miten tutkimustietoa voidaan hyödyntää uudenlaisissa taiteellisissa avauksissa.

Zodiak ja Kiasma-teatteri toimivat hankkeessa asiantuntijoina, jotka etsivät tarttumapintoja akateemisen maailman ja taiteen ammattilaisten välille. Kolmantena suomalaispartnerina projektissa toimii Taideyliopiston Esittävän taiteen tutkimuskeskuksen (Tutke), jonka kanssa Kiasma ja Zodiak tekevät tiivistä yhteistyötä.

Projektia koordinoi Middlesexin Yliopisto (Lontoo). Muut yhteistyökumppanit ovat Chichesterin yliopisto, Tukholman taideyliopisto sekä tanssi- ja esitystaiteen keskukset WELD (Tukholma) ja Dance4 (Nottingham). Kolmivuotinen Erasmus+-projekti alkoi syksyllä 2016, ja sille on myönnetty 366 000 euron rahoitus.

Lisää projektista:

www.artisticdoctorates.com

www.dance4.co.uk/adie