Olet täällä

Kurssi

Kuva: Stanislav Dobak

3.11.2019 10:00 - 16:00

Kurssiarkisto 2019 Eleanor Bauer - luento ja työpaja

Eleanor Bauer jakaa ajankohtaista taiteellista tutkimustaan ja praktiikkaansa, joka on kehittynyt hänen väitöskirjaprojektinsa “choreo | graphy” aikana Tukholman taideyliopistossa. Hänen työskentelynsä käsittelee ajattelun luonnetta khoreíassa “yhdessä tanssimisessa” ja graphiassa “kirjoittamisessa” ja näiden kahden välisiä hankauskohtia ja suhteita koreografisessa praktiikassa. Tapahtuma on katsaus koreografian ontologisiin, episteemisiin ja etymologisiin merkityksiin niin historiassa kuin niiden nykyaikaisiin potentiaaleihin.

Luento ja työpaja seuraavat Stoassa 2.11. nähtävää Liikkeellä marraskuussa -festivaaliohjelmiston esitystä A lot of moving parts, joka pohjaa Bauerin tutkimukseen. Luennolla Bauer kertoo taiteellisen tutkimuksensa laajemmasta viitekehyksestä, kontekstista ja siihen liittyvistä ajatuksista. Työpajassa osallistujilla on mahdollisuus sukeltaa osaan Bauerin tutkimuspraktiikoista.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Liikkeellä marraskuussa -festivaalin kanssa.

Sunnuntaina 3.11.
Luento klo 10:00-12:00, työpaja 13:00-16:00 
Paikka: Zodiak studio C4
Kurssimaksu: Työpaja 30 euroa, luentoon vapaa pääsy
Ilmoittautuminen 27.10. mennessä
Ilmoittautuminen työpajaan täällä.


Eleanor Bauer on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, kirjoittamisen ja musiikin risteämissä. Hänen työnsä on erilaisten tietämisen tapojen syvällinen synteesi. Erilaiset fyysiset, konseptuaaliset, aistilliset, älylliset, sosiaaliset, muodolliset ja tunneperäiset ymmärrykset liittyvät hänen ruumiilliseen esityksen tekemisen praktiikkaansa. Bauerin soolot, keskustelutapahtumat ja ryhmäteokset ylittävät esityskategorioita nokkelasti, huumorintajuisesti ja varmasti.

Santa Fe’stä, Yhdysvalloista kotoisin oleva Bauer suorittaa parhaillaan koreografian väitöskirjaopintoja Tukholman taideyliopistossa. Hän on tehnyt esityksiä Brysselissä GoodMove-tuotantoyhtiön kautta vuodesta 2007. Hän oli brysseliläisen Kaaitheaterin residenssitaiteilija vuosina 2013-2016. Bauer opettaa, kirjoittaa ja luo erilaisia konteksteja tiedonvaihdolle.

Bauer on tehnyt yhteistyötä muusikko-säveltäjä Chris Beckin kanssa vuodesta 2003. Hän on työskennellyt esiintyjänä mm. koregrafien Xavier Le Roy, Boris Charmatz, Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas, Trisha Brown, David Zambrano, Mette Ingvartsen ja Veli Lehtovaara kanssa. Bauer on tehnyt yhteistyötä koreografina ja esiintyjänä kuvataiteilijoiden Matthew Barney ja Every Ocean Hughes/Emily Roysdon kanssa. Hän on myös esiintynyt tai tehnyt yhteistyötä eri orkestereiden ja yhtyeiden kuten Ictus, The Knife ja Yung Lean kanssa.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla zodiak@zodiak.fi. Tarkista viimeinen peruutuspäivä yläpuolelta kurssitiedoista. Peruutuksesta peritään toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Akuuteissa sairaustapauksissa, ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella sekä Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred -mobiilimaksuna. Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä tai pankki- / luottokortilla.

Lisätiedot ja tiedustelut: Tiia Kekäläinen, zodiak@zodiak.fi, p. 041 319 8722 (arkisin klo 11-16).