Olet täällä

Ammattilaisille

Kuva: Elina Pirinen

PERUTTU

Elina Pirinen ja Virva Talonen: Expanding Performance

KURSSI ON PERUTTU!

Elina Pirisen ja Virva Talosen kolmipäiväinen työpaja keskittyy pre-performance ja post-performance-käsitteisiin, joiden kautta etsitään yhdessä uusia näkökulmia, tapoja ja menetelmiä esityksen tekemisen praktiikkaan. Pre- ja post-käsitteet liittyvät nimensä mukaisesti aikaan, joka edeltää esitystä tai tapahtuu esityksen jälkeen. Tällä kurssilla tutkimme pre-performancea ja post-performancea omina esityksinään. Käsitteitä tarkastellaan jokaisen osallistujan oman praktiikan ja materiaalin kautta. Tavoitteena on laajentaa ajattelua esityksen tai muun taiteellisen ulostulon muodosta, luonteesta ja mediumista.

Millaisia esityksiä erilaisten ajallisuuksien pohjalta voi syntyä? Tule keskustelemaan, jakamaan ja ihmettelemään!

Pirinen ja Talonen ovat vuodesta 2013 yhdessä työskennelleet ajallisuuden ja esityksen konseptin parissa. He ovat pitäneet aiheen tiimoilta työpajan Kedja Encounters -tapahtumassa vuonna 2014 ja Nordic-Baltic Circus Network-tapahtumassa vuonna 2015.

Osallistujia pyydetään tuomaan kurssille lyhyt (max. 2 min.) pituinen taiteellinen/esityksellinen materiaali, jonka pohjalta työskennellään pre- ja post-performance -käsitteiden kanssa. Materiaalina voi olla esimerkiksi kuvaa, videota, laulua, sävellystä, fantasiaa, puhetta, liikettä, tekoja jne. Materiaali voi olla sellaista, jonka parissa osallistuja parhaillaan työskentelee tai se voi olla myös jokin aikaisempi osa omasta työstä.

Kurssilla työskennellään yksin ja pienryhmissä. Kurssi sopii tanssin, teatterin, skenografian, kuvataiteen, valokuvan ja tilataiteen ammattilaisille ja opiskelijoille sekä taiteilijoille, joiden työn kohteena on esitys tai muu taiteellinen ulostulo.

Kurssin rakenne:
Pe 8.4. (2,5h) Osallistujien oman lähtömateriaalin esittely sekä teosesimerkkejä erilaisista pre- ja post-performance -esityksistä.
La 9.4. (4h) Pre-performance
Su 10.4. (4h) Post-performance

Perjantaina 8.4. klo 11-13.30
Lauantaina 9.4. klo 11-15
Sunnuntaina 10.4. klo 11-15
Ohjaajat:
Elina Pirinen ja Virva Talonen
Paikka: Zodiak Studio C4
Kesto: 3 krt / 10,5 h
Hinta: 90 €

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Ota ensimmäiselle kurssikerralle mukaan kuitti maksetusta kurssimaksusta. Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy).

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)