Olet täällä

Ennen esitystä: Homo sapiensin tarinat

Kuva: Mitro Härkönen / SKT

Vapaa pääsy

LAVAKLUBI
(Läntinen teatterikuja 1)

13.9.2019 18:00 9.10.2019 18:00 29.10.2019 18:00

Ennen esitystä: Homo sapiensin tarinat

Maapallo on ollut olemassa 13 miljardia vuotta. Vasta parisataatuhatta vuotta maapalloa on asuttanut homo sapiens niminen ihmislaji. Matkansa varrella se on onnistunut kehittymään alkeisbakteerista nykymuotoonsa päihittäen samalla muut ihmislajit ja tuhoten merkittävän määrän muitakin eliölajeja. Tarinankerronta- ja yhteistyötaidoillaan homo sapiens on raivannut tiensä metsästäjästä kaupunkien ja yhteiskuntien rakentajaksi alistaen samalla muun elävän luonnon haluamaansa muotoon.

Kansallisteatterin lavalla nähtävä Sapiens – tarina tarinoita kertovasta ihmislajista -esitys perustuu historiantutkija Yuval Noah Hararin Sapiens – Ihmisen lyhyt historia menestyskirjaan, jossa käydään läpi koko ihmisen historia ja lajimme kehitykseen vaikuttaneet useat radikaalit läpimurrot. Teos sovitetaan nyt ensimmäistä kertaa teatterin näyttämölle.

Miten Sapiensin näyttämötoteutuksesta vastaavat suomalaisen tanssin ja teatterin huipputekijät – Minna Leino, näyttämötaiteen valtionpalkinnolla vuonna 2017 palkittu W A U H A U S-ryhmä, Jani-Matti Salo ja Laura Haapakangas – ovat saaneet valtaisan tietokirjan taipumaan esitykseksi? Zodiakin yleisötyövastaavan Katja Kirsin alustus johdattaa teoksen äärelle ennen esitystä Kansallisteatterin Lavaklubilla. Alustus kestää n. 30 minuuttia.