Olet täällä

Kaikille

Kuva: Thomas Freundlich

7.5.2016 11:00 8.5.2016 11:00

Kurssiarkisto 2016 Esityskurssi: Neuromaani

Osallistu esiintyjänä Valtteri Raekallion uuteen teokseen!

Kurssille osallistujat pääsevät esiintymäään syksyllä 2016 Raekallion uudessa paikkasidonnaisessa Neuromaani-teoksessa, joka perustuu Jaakko Yli-Juonikkaan samannimiseen vuonna 2012 julkaistuun romaaniin. Kurssin aikana jokaiselle osallistujalle luodaan henkilökohtainen liikkeellinen käsikirjoitus, jolla kurssilainen sitoutuu esiintymään yhtenä iltana viikossa seitsemän viikon ajan osana Neuromaani-esitystä Helsingissä ajalla 15.8.–1.10.2016.

Kurssille haetaan eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta. Kaikki ovat tervetulleita, niin tanssiharrastusta vasta aloittavat kuin pidempäänkin tanssineet. Kurssille ovat tervetulleita myös ammattilaiset ja alan opiskelijat. Luomme jokaiselle osallistujalle liikemateriaalia hänen omista kehollisista lähtökohdistaan käsin.

Pyrimme ilmaisumahdollisuuksien laajentamiseen ja keholliseen herkistämiseenkoreografisten harjoitteiden ja liiketehtävien kautta. Lisäksi keskitymme oman liikkumisen ja kehollisen kokemuksen kehittämiseen. Käytämme työkaluina erilaisia improvisaatioharjoitteita ja luomme niiden pohjalta jokaiselle osallistujalle henkilökohtaisen ”liikkeellisen käsikirjoituksen”, joka tulee osaksi lopullista esitystä.

Kurssin ensimmäinen osa koostuu ryhmätyöskentelystä, joka tapahtuu viikonloppuna 7.–8.5.2016 kahdessa ryhmässä. Ryhmä I harjoittelee lauantaina ja sunnuntaina klo 11-14 ja ryhmä II lauantaina ja sunnuntaina klo 15–18 Zodiakin tiloissa Kaapelitehtaalla.

Kurssin toinen osa on jokaisen osallistujan henkilökohtainen 45 minuutin työskentelykerta yhdessä koreografin kanssa. Henkilökohtaiset työskentelykerrat sijoittuvat arki-illoille viikoilla 19 ja 20 klo 16-21 Zodiakin tiloissa Kaapelitehtaalla. Henkilökohtaisen ajat sovitaan ryhmätyöskentelyviikonlopun aikana.

Kurssin kolmas osa tapahtuu esitystilassa Helsingin keskustan alueella elokuun 2016 alussa. Kurssin kolmanteen osaan kuuluu viisi harjoitusta esitystilassa, jotka tapahtuvat iltaisin klo 17 jälkeen viikoilla 31–33. Täällä jokaisen kurssilaisen oma liikkeellinen käsikirjoitus upotetaan esitystilaan ja osaksi esitystä. Elokuun aikataulu tarkentuu toukokuussa. Kurssille osallistujien on oltava täysi-ikäisiä.

Neuromaani -esitys on monitaiteellinen hanke, joka pohjaa Jaakko Yli-Juonikkaan vuonna 2012 julkaistuun palkittuun romaaniin. Nykytanssi ja -teatteriesityksen, kuunnelman, liveroolipelin sekä kuvataideinstallaation välimaastoon sijoittuva immersiivinen teos esitetään tyhjässä sairaalakiinteistössä elo- ja syyskuussa 2016.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä Pohjoinen liike ry:n kanssa.

Lauantaina 7.5. klo 11-18
Sunnuntaina 8.5. klo 11-18
Lisäksi työskentelyä arki-iltaisin viikoilla 19-20 ja 31-33
Ohjaaja: Valtteri Raekallio
Paikka: Zodiak Stage
Hinta: Maksuton
Viimeinen peruutuspäivä: 24.4.
KURSSI ON TÄYNNÄ. 

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua.

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)