Olet täällä

Kaikille

Kuva: Merja Isokoski

30.9.2016 18:00 1.10.2016 10:00 2.10.2016 10:00

Kurssiarkisto 2016 Improvisationes intermediaes - tanssillisia ja musiikillisia variaatioita tilassa

KURSSILLA ON VIELÄ TILAA. Ilmoittaudu kurssille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen inari.pesonen@zodiak.fi.

Liike, musiikin harmonia ja pulssi,
tilanteet, reaktiot, sattumat, vuorovaikutus,
koreografioivat ja säveltävät kehojamme ja ympäröivää tilaa yhä uudestaan;
millaisia draamallisia, harmonisia ja tanssillisia muunnelmia ja variaatiota - kenties myös miniatyyriteoksia - aistimuksista, kokemuksista, kuljetuista reiteistä, sattumuksista ja mahdollisuuksista voikaan syntyä näiden kolmen päivän aikana?

Maria Nurmelan ohjaamalla kurssilla tutkitaan musiikin ja liikkeen vuoropuhelun luomia mahdollisuuksia viulun ja sellon säestyksellä.

Kurssityöskentely perustuu erilaisiin improvisaatio- ja kompositiotehtäviin, jotka voivat olla liike-, musiikki-, teksti- tai draamalähtöisiä. Heittäydymme liikkeen ja musiikin maailmaan, tutkimme ja aistimme rytmejä, pulsseja ja harmonioita kehossamme, mutta myös etäisyyksiä, välimatkoja ja muotoja tilassa ja meissä ryhmänä. Kurssilla mukana olevan muusikon improvisoima musiikki syntyy hetkessä ja voi yhtälailla ottaa idean tanssijan tekemästä liikkeestä.

Kurssin tutkimuksellinen ja kuunteleva ote pyrkii lisäämään liikkujan ymmärrystä omasta kehostaan ja sen liikelaajuuksista, lisäämään voimaa, helppoutta ja autenttisuutta liikkeessä, sekä musiikin moniaistista kokemista. Liikkeen ja musiikin herättämien kokemusten ja muistojenkin kautta työskentelyyn saa tulla myös omaelämäkerrallinen taso.

Kurssia säestävät muusikot Laura Kokko ja Juho Kanervo. Maria, Laura ja Juho ovat työskennelleet yhdessä poikkitaiteellisen teoksen R.I.P. - levätköön rauhassa -työryhmässä. Kaikki kolme ovat kiinnostuneita työskentelemään taiteiden välissä, eri tyylejä, lajeja ja yhdistelmiä tutkien.

Maria Nurmela on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien freelance-tanssitaiteilijana niin tanssijan, koreografin kuin tanssinopettajan tehtävissä. Urallaan hän on työskennellyt useiden kansainvälisesti tunnettujen koreografien, kuten Helena Franzénin, Susanne Linken, Malou Airaudon, Yuval Pickin ja Hanna Brotheruksen teoksissa. Marian pisin yhteistyö on koreografi Tero Saarisen kanssa, jonka ryhmässä hän on työskentellyt vuodesta 2003 alkaen. Marian koreografioita on nähty muun muassa New Yorkissa, Movement Research at the Judson Church -tuotannossa, yhteistyössä Turun filharmonisen orkesterin kanssa sekä viimeisinpänä Kolmas Tila -teatteriryhmän Passio-rakkaus G.H.:n mukaan -näytelmässä. Omissa teoksissaan Maria on halunnut työskennellä poikkitaiteellisesti, erityisesti yhteistyöt muusikoiden kanssa ovat olleet merkittäviä.

Muusikko Laura Kokko on toiminut Sinfonia Lahdessa viulistina vuodesta 2005. Hän on esiintynyt aktiivisesti kamarimuusikkona (esim. Turun musiikkijuhlat, Katrina kammarmusik, Klang, Sinfonia Lahti Chamber Ensemble) ja toiminut muun muassa Volter Kilpi Kustavissa –kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana (2010-2013). Kokko opiskelee filosofiaa ja kirjallisuustiedettä Turun yliopistossa sekä barokkiviulua Novia-ammattikorkeakoulussa.

Juho Kanervo on Juankoskelaislähtöinen sellisti/sähköbasisti. Hän opiskelee Sibelius-akatemiassa musiikkikasvatusta sekä työskentelee opettajana ja freelancermuusikkona (esim. Saimaa, Laura Närhi, Yona, Sagolik, Pepe Willberg). Juho pyrkii soittaessaan keskittymään hetkeen ja dialogiin toisen, ajan ja tilan kanssa. Erityisen lähellä hänen sydäntään on klassinen-, jazz-, sekä vapaa musiikki, vaikkakin hän pyrkii nauttimaan kaikenlaista musiikkia ja taidetta laidasta laitaan, ilman genrerajoitteita.

Perjantaina 30.9. klo 18-20.30
Lauantaina 1.10. klo 10-14

Sunnuntaina 2.10. klo 10-14

Ohjaaja: Maria Nurmela
Säestäjät: Laura Kokko ja Juho Kanervo
Paikka: Zodiak Studio C4

Kesto: 3 krt / 10,5 h

Hinta: 
95 €
Mahdolliset peruutukset 23.9. mennessä

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Ota ensimmäiselle kurssikerralle mukaan kuitti maksetusta kurssimaksusta. Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy).

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)