Olet täällä

Kaikille

Kuva: Jyrki Rytilä

Huom. 17.3. tunti pidetään B2-studiossa

17.3.2017 18:00 18.3.2017 10:00 19.3.2017 10:00

Kurssiarkisto 2017 Keho oppaana –viikonloppukurssi

Kurssille on vapautunut pari paikkaa. Jos olet kiinnostunut, ota yhteys: inari.pesonen@zodiak.fi

Tervetuloa sukeltamaan kehon syvään viisauteen! Suuren suosion syyskaudella 2016 saavuttanut kurssi palaa nyt ohjelmistoon intensiivisenä viikonloppukurssina. Kurssi toimii syksyn kurssille osallistuneille jatkokurssina, mutta sopii hyvin myös ensikertalaisille. Kurssi tarjoaa luottamuksellisen ja terapeuttisen mahdollisuuden tarkastella eletyn kehon kokemuksia.

Keho oppaana -työskentelyn tarkoituksena on lisätä läsnäolon ja rentoutumisen kykyä, tietoisuutta omasta itsestä sekä omista aistimuksista. Kehollisina menetelminä käytämme muun muassa Autenttinen liike -elementtejä, stressinpurkumenetelmä TRE:tä (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercices) sekä hengitystä. TRE käynnistää kehon luonnollisen palautumismekanismin, joka vapauttaa kehon syviä lihasjännityksiä. Autenttisen liikkeen menetelmässä asetutaan liikkeen, asentojen, piirtämisen ja havainnoinnin keinoin oman kokemuksen äärelle. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Tanssitaiteen tohtori, tanssitaiteilija, TRE-ohjaaja Kirsi Törmi on tehnyt monipuolisen uran tanssija-koreografina toimien muun muassa Routa-ryhmän taiteellisena johtajana vuosina 2002-2011. Tällä hetkellä Kirsi työskentelee freelancer tanssija-koreografina sekä osa-aikaisena tutkijana ArtsEqual-hankkeessa. Elokuussa 2016 Kirsi aloitti 3-vuotiskautensa Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana. Hän on myös harjoitteluvaiheessa oleva hahmoterapeuttiopiskelija (GIS - Gestalt Institute of  Scandinavia).

TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) on helposti omaksuttava kehollinen stressinpurkumenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoituksen aluksi tehdään yksinkertainen liikesarja, joka on helppo oppia, ja sen vaikutuksesta kehoa rentouttava vapina käynnistyy. Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää myös pyrkimys kokonaisvaltaiseen uudelleenjäsentymiseen, jolloin lihasliikkeiden lisäksi kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu integroituvat. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa. Opettelun jälkeen harjoitusta voi tehdä itsenäisesti kotona ja hakeutua tarvittaessa joko yksilöohjaukseen tai TRE-ryhmään.

Autenttinen liike on liikkeellisesti vapaa metodi, jossa asetutaan liikkeen ja vuorovaikutuksen keinoin oman kokemuksen äärelle. Työskentely pohjautuu spontaaniin liikkumiseen toisen ihmisen, todistajan läsnäollessa. Autenttisen liikkeen työskentelyssä liikutaan silmät kiinni, mikä syventää liikkumisen kokemusta. Autenttinen liike on saanut alkunsa 1960-luvulla tanssiterapeutti Mary Whitehousen yhdistäessä toisiinsa ekspressiivisen tanssin ja jungilaisen aktiivisen mielikuvituksen käsitteen. 

Perjantaina 17.3. klo 18-20 / Zodiak Studio B2
Lauantaina 18.3. klo 10-17 / Zodiak Studio C4
Sunnuntaina 19.3. klo 10-15 / Zodiak Studio C4
Ohjaaja:
Kirsi Törmi
Paikka: Zodiak Studiot C4 & B2
Kesto: 3 krt / 14 h
Hinta: 133 €
Ilmoittautuminen 2.3. mennessä.
Mahdolliset peruutukset 9.3. mennessä.

Huom! Vuoden 2017 alusta lähtien toimitamme kurssikirjeet ja -laskut sähköpostitse.

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä peruutuspäivänä klo 16 mennessä. Tarkista kurssin viimeinen peruutuspäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla (ainoastaan tasaraha!) tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)