Olet täällä

Ammattilaisille

Kuva: Tuovi Hippeläinen

5.6.2019 10:00 - 13:00

Kurssiarkisto 2019 Kirsi Törmi: Eläin meissä – autonominen hermosto ja työhyvinvointi

Kyseisessä työpajassa tarkastelemme työhyvinvointia ja työyhteisötaitoja autonomisen hermoston näkökulmasta. Autonomisen hermoston osuus vuorovaikutussuhteissa on ilmiönä jäänyt vähäiselle huomiolle. Kuitenkin vuorovaikutuksen syvintä, kehollista toimintaa säätelee evolutiivisesti kehittynyt ”turvallisuustutkamme”, autonominen hermosto, joka tarkkailee ympäristöä herkeämättä. Erityisesti stressin vaikutuksesta ja vaativissa tai kuormittavissa olosuhteissa hermostomme voi vireytyä voimavaroja kuluttavaan, aktiiviseen tai passiiviseen puolustautumisen tilaan. Työpajassa pääsemme sekä teorian että kehollisen praktiikan, muun muassa TRE-menetelmän kautta tiedostamaan optimaalista vireystilaa sekä
tarkastelemaan niitä elementtejä, jotka sysäävät kehon järjestelmän sietoikkunan ulkopuolelle.

Keskiviikko 5.6. klo 10-13
Paikka: Zodiak stage
Kesto: 3 h
Kurssimaksu: 30 euroa
Ilmoittautuminen 15.5. mennessä.
TYÖPAJA ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonotuslistalle täällä.

Tanssitaiteen tohtori, työnohjaaja, hahmoterapeutti Kirsi Törmi on toiminut tanssitaiteen parissa yli 20 vuotta laaja-alaisesti toimien koreografina, tanssijana, opettajana, tuottajana sekä taiteellisena johtajana. Vuorovaikutuksen ja kohtaamisen laatu autonomisen hermoston näkökulmasta sekä taideprosessissa syvenevä itseymmärrys ja empatia lukeutuvat Kirsin taiteellisiin ja tutkimuksellisiin intresseihin. Törmi on työskennellyt työhyvinvoinnin parissa prosessikonsulttina ja työnohjaajana eri työyhteisöissä ja tällä hetkellä hän toimii tutkijatohtorina Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun CERADAssa (Center for Educational Research and Academic Development in the Arts), projektitutkijana Cuporen ArtsEqual tutkimushankkeessa, ryhmässä Socially Responsible Arts Institutions and Artists sekä työnohjaajana, TRE-ohjaajana ja hahmoterapeuttina Väestöliitossa sekä omalla vastaanotollaan Kajaanissa.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)