Olet täällä

Kaikille

Kuva: Jyrki Rytilä

10.10.2016 18:00 17.10.2016 18:00 24.10.2016 18:00 31.10.2016 18:00

Kurssiarkisto 2016 Kirsi Törmi: Keho oppaana

KURSSI ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonotuslistalle täältä.

Tervetuloa neljän maanantain ajan sukeltamaan kehon syvään viisauteen!

Keho oppaana -työskentelyn tarkoituksena on lisätä läsnäolon ja rentoutumisen kykyä, tietoisuutta omasta itsestä sekä omista aistimuksista. Kehollisina menetelminä käytämme muun muassa Autenttinen liike -elementtejä, stressinpurkumenetelmä TRE:tä (Tension & Trauma Releasing Exercices) sekä hengitystä. TRE käynnistää kehon luonnollisen palautumismekanismin, joka vapauttaa kehon syviä lihasjännityksiä. Autenttisen liikkeen menetelmässä asetutaan liikkeen, asentojen, piirtämisen ja havainnoinnin keinoin oman kokemuksen äärelle. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Tanssitaiteen tohtori, tanssitaiteilija, TRE-ohjaaja Kirsi Törmi on tehnyt monipuolisen uran tanssija-koreografina toimien muun muassa Routa-ryhmän taiteellisena johtajana vuosina 2002-2011. Tällä hetkellä Kirsi työskentelee freelancer tanssija-koreografina sekä osa-aikaisena tutkijana ArtsEqual-hankkeessa. Elokuussa 2016 Kirsi aloittaa työnsä Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana. Hän on myös harjoitteluvaiheessa oleva hahmoterapeuttiopiskelija (GIS - Gestalt Institute of  Scandinavia).

TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) on helposti omaksuttava kehollinen stressinpurkumenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoituksen aluksi tehdään yksinkertainen liikesarja, joka on helppo oppia, ja sen vaikutuksesta kehoa rentouttava vapina käynnistyy.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää myös pyrkimys kokonaisvaltaiseen uudelleenjäsentymiseen, jolloin lihasliikkeiden lisäksi kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu integroituvat. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa. Opettelun jälkeen harjoitusta voi tehdä itsenäisesti kotona ja hakeutua tarvittaessa joko yksilöohjaukseen tai TRE-ryhmään.

Autenttinen liike on liikkeellisesti vapaa metodi, jossa asetutaan liikkeen ja vuorovaikutuksen keinoin oman kokemuksen äärelle. Työskentely pohjautuu spontaaniin liikkumiseen toisen ihmisen, todistajan läsnäollessa. Autenttisen liikkeen työskentelyssä liikutaan silmät kiinni, mikä syventää liikkumisen kokemusta. Autenttinen liike on saanut alkunsa 1960-luvulla tanssiterapeutti Mary Whitehousen yhdistäessä toisiinsa ekspressiivisen tanssin ja jungilaisen aktiivisen mielikuvituksen käsitteen. 

Maanantaisin klo 18-20, 10.10.- 31.10.
Ohjaaja:
Kirsi Törmi
Paikka: Zodiak Studio C4
Kesto: 4 krt / 8 h
Hinta: 60 €
Ilmoittautuminen 25.9. mennessä.
Mahdolliset peruutukset 3.10. mennessä.

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin alkua. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Ota ensimmäiselle kurssikerralle mukaan kuitti maksetusta kurssimaksusta. Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy).

Lisätiedot ja tiedustelut: Inari Pesonen, inari.pesonen@zodiak.fi tai 050 412 7116 (arkisin klo 11-16)