Olet täällä

Vierailuesitys
LAME TAMER

Koreografia ja ohjaus: Sari Palmgren
Esiintyjät: Katri Soini, Kaisa Niemi, Pekka Louhio, Jukka Peltola, Sari Palmgren
Valo- ja videosuunnittelu: Pietu Pietiäinen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Tuotanto: Sari Palmgren, Routa Company
Residenssi: O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo)
Ensi-ilta: 20.2.2019, Generaattori (Kajaani)

Kuvat: Ia Samoil

Taiteilijatapaaminen to 11.4. esityksen jälkeen

Kesto: 55 min

Liput: 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE

10.4.2019 19:00 Ensi-ilta
11.4.2019 19:00

Esitysarkisto 2019 Sari Palmgren: Lame Tamer

Zodiakin uuden housekoreografin Sari Palmgrenin teos Lame Tamer käsittelee alistamista ja ihmisen eläimellistä puolta. Se on esitys villeydestä ja kesyttämisestä.

Ihmisen suhde toisiin eläimiin ja muihin ihmisiin on kompleksinen kokonaisuus, jota ei voi selittää mustavalkoisella kahtiajaolla. Ihminen muun muassa toivoo itselleen villiyttä, mutta haluaa kesyttää ympärillään olevat. Ihminen selittää toisia omasta kapeasta näkökulmastaan, taidoistaan ja ymmärryksestään käsin. Ihmisen halu kahtiajakoon, “meihin ja toisiin”, on reviiritietoisen eläimen toimintaa.

Toisiin kohdistuvan sorron taustalla toimivan ideologian ydin on käsitys järjen vallasta luonnon yli. Tämän käsityksen perustan muodostavat länsimaista ajattelua jäsentävät dualismit kuten järki/tunne, mies/nainen, mieli/ruumis, yhteiskunta/luonto.

Lame Tamer tuo näyttämölle rinnakkain nämä dualismiparit sekä luonnon kokonaisuutena, jossa kaikella on paikkansa. Miten suhtaudumme muihin ruumiisiin: syötävinä, katsottavina ja käytettävinä? Voivatko toiset olla arvokkaita itsenään, eivätkä vain välineitä muihin päämääriin? Voiko ihminen olla kumppani hallitsemisen sijaan?

Lame Tamer saa ensi-iltansa Kajaanissa helmikuussa 2019 Routa Companyn osatuottamana.