Olet täällä

Kaikille

Kuva: Vappu Rossi

Huom. 12.5. tunti pidetään B2-studiossa

12.5.2017 17:30 13.5.2017 10:00 14.5.2017 10:00

Kurssiarkisto 2017 Liikkeen ja kuvan dialogi - tanssin ja piirtämisen yhdistelmiä

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt. Kurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Ota yhteyttä elina.ruoho-kurola@zodiak.fi

Anni Rissasen ja Vappu Rossin ohjaamalla tiiviskurssilla tehdään erilaisia kuvan ja liikkeen dialogia edistäviä ja kokeilevia harjoitteita. Osa harjoitteista painottuu piirtämiseen, mutta kurssin pääfokus on kahden taiteenlajin vuoropuhelussa. Liikettä kuvaksi, kuvaa liikkeeksi; lähtökohtana on havainto, kehon anatominen rakenne ja liikeratojen sekä -laatujen tutkiskelu. Lisäksi teemme kehon asento- ja liikeaistia stimuloivia tehtäviä. Työskentelemme ryhmässä, pareittain ja yksilötyönä. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin, aiempaa kokemusta tanssista tai piirtämisestä ei tarvita.

Kurssille tarvitset mukaan:
- Piirustuslehtiön, koko: A2 tai A3
- Yhden mustan paperin, koko: A2 tai A3
- Yhden harmaan, ruskean tms. sävypaperin, koko: A2 tai A3
- Grafiittikynän, pehmeys: esim. B2-B6
- Yhden keskipaksun spriitussin, koko: M
- Valkoisen tai vaalean piirtimen, esim. vahaliitu, värikynä
- Muita haluamiasi piirtimiä, esim. lyijykyniä, värikyniä, vahaliituja, kuitukärkikyniä, kuulakärkikyniä, tusseja, sivellintusseja. Älä tuo sellaisia piirtimiä, jotka vaativat fiksatiivikäsittelyn.

Vappu Rossi (1976) on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti piirustustaidostaan. Soveltava ja kokeileva piirtäminen sekä yhteistyöprojektit tanssijoiden ja muusikoiden kanssa kuuluvat keskeisesti hänen tuotantoonsa. Rossi on kokenut ja kysytty opettaja, joka on vetänyt piirustuskursseja mm. Ateneumilla, Kuvataideakatemiassa, Oriveden opistolla ja Helsingin taidemuseolla. Rossi on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta.

Anni Rissanen (1981) on freelancer-tanssitaiteilija, joka on kiinnostunut tanssi- ja kuvataiteen yhdistämisestä. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta 2008 ja työskennellyt tanssijana muun muassa Soile Lahdenperän, Maija Mustosen, Kati Raatikaisen sekä Satu Herralan teoksissa. Hän on opettanut vuodesta 2009 lähtien ja toiminut Keski-Pohjanmaan kansanopiston tanssilinjan vastaavana opettajana vuoteen 2016 saakka. Koreografiat: Turning Point (2016), Landscapes (2014), Jälki minussa (2014) sekä Omakuvia (2012).

Perjantaina 12.5. klo 17.30-20.30
Lauantaina 13.5. klo 10-16
Sunnuntaina 14.5. klo 10-16
Paikka:
Zodiak Studiot C4 ja B2
Kesto: 3 krt / 15 h
Hinta: 155 €
Ilmoittautuminen 27.4. mennessä.
Mahdolliset peruutukset 4.5. mennessä.

Huom! Vuoden 2017 alusta lähtien toimitamme kurssikirjeet ja -laskut sähköpostitse.

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä peruutuspäivänä klo 16 mennessä. Tarkista kurssin viimeinen peruutuspäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla (ainoastaan tasaraha!) tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)