Olet täällä

Kurssi

Kuva: Tuovi Hippeläinen

13.10.2017 17:30 14.10.2017 10:00 15.10.2017 10:00

Kurssiarkisto 2017 Naiseus voimavarana - viikonloppukurssi naisille

KURSSI ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua jonotuslistalle täältä.

Tällä kurssilla toivotamme sinut tervetulleeksi sukeltamaan naiseuden teemaan. Naisia on kautta aikojen mystifioitu, alistettu tai pyhitetty. Annatko määritellä itseäsi ulkopuolelta tai asetatko itse itsellesi ehtoja ja määritelmiä, joudutko lohkomaan itsestäsi joitain puolia pois? Mitä sinulle merkitsee olla nainen? Millainen nainen haluat olla? Millainen yhteys sinulla on seksuaalisuuteesi?

Kurssin tarkoituksena on avata yhteyttä syvään olemukseemme, jolloin toisten hyväksynnän hakeminen voi hiljalleen raueta ja voimme alkaa elämään olemustamme anteeksi pyytelemättä. Kurssin ohjelma pohjautuu lempeälle kehotyöskentelylle (mm. Autenttinen liike*), kuvien ja myyttisten kertomusten kautta työstämiselle sekä ohjatuille ryhmäkeskusteluille. Kurssi toimii Keho oppaana -kursseille osallistuneille jatkokurssina, mutta sopii hyvin myös ensikertalaisille. Kurssi tarjoaa luottamuksellisen ja terapeuttisen mahdollisuuden tarkastella eletyn kehon kokemuksia. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Kurssin sisältö pohjautuu näkemykseen, jossa sukupuolisuus ja seksuaalisuus nähdään moniulotteisena vuorovaikutusrakenteena. Kurssin innoittajana on ollut psykoanalyytikko, kirjailija Elina Reenkolan ja filosofian tohtori, tarinankertoja Clarissa Pinkola Estésin ajatukset rohkeasta naisesta, villinaisesta, joka tuntee kaipauksen syvään, vaistomaiseen ja voimalliseen elämään eikä suostu patriarkaalisen kulttuurin tuottamaksi, typistetyksi.

”Pintapuolisesti olemme edelleen ystävällisiä, mutta nahkamme alla emme todellakaan enää kesyjä.” - C.P. Estés

Perjantaina 13.10. klo 17.30-20.30, lauantai 14.10. klo 10-16, sunnuntai 15.10. klo 10-15
Ohjaaja: Kirsi Törmi
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 14 h
Kurssimaksu: 135 euroa
Ilmoittautuminen 28.9. mennessä.

Tanssitaiteen tohtori, tanssitaiteilija, TRE-ohjaaja Kirsi Törmi on tehnyt monipuolisen uran tanssija-koreografina toimien muun muassa Routa-ryhmän taiteellisena johtajana vuosina 2002-2011. Tällä hetkellä Kirsi työskentelee freelance tanssija-koreografina, Pyhäjärven Täydenkuun tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana ja osa-aikaisena tutkijana ArtsEqual-hankkeessa. Hän toimii yksityisesti myös hahmoterapeuttina, pari- ja seksuaaliterapeuttina, TRE-ohjaajana ja -mentorina sekä työnohjaajaharjoittelijana.

* Autenttinen liike on liikkeellisesti vapaa metodi, jossa asetutaan liikkeen ja vuorovaikutuksen keinoin oman kokemuksen äärelle. Työskentely pohjautuu spontaaniin liikkumiseen toisen ihmisen, todistajan, läsnä ollessa. Autenttisen liikkeen työskentelyssä liikutaan silmät kiinni, mikä syventää liikkumisen kokemusta. Autenttinen liike on saanut alkunsa 1960-luvulla tanssiterapeutti Mary Whitehousen yhdistäessä toisiinsa ekspressiivisen tanssin ja jungilaisen aktiivisen mielikuvituksen käsitteen.

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)