Olet täällä

Kaikille
18.5.2019 12:00 - 16:00 19.5.2019 12:00 - 16:00

Kurssiarkisto 2019 NÄYTTÄMÖ JA KUVITTEELLINEN JÄRJESTYS 2

TYÖPAJA ON PERUTTU!

Syksyllä 2019 W A U H A U S-ryhmä valmistaa Kansallisteatterin suurelle näyttämölle esityksen Sapiens, joka perustuu historioitsija Yuval Noah Hararin samannimiseen menestyskirjaan. Keväällä 2019 ryhmä järjestää kaksi kaikille avointa työpajaa Zodiakilla teoksen teemoihin liittyen.

Hararin mukaan Homo Sapiensilla on hämmentävä kyky järjestää toimintaansa erilaisten kuvitelmien varaan. Arkipäivässä meitä ohjaavat erilaiset kuvitteelliset järjestykset kuten kapitalismi, uskonto ja tasa-arvo. Nämä kuvitelmat mahdollistavat laajamittaisen yhteistyön eri ihmisten välillä. Kykymme uskoa yhdessä johonkin, jota ei ole, on myös esityksen tekemisen ydinkysymys.

Kurssilla keskitytään siihen, kuinka yhteinen mielikuvittelu johtaa kohti näyttämöllistä toimintaa. Minkälaista materiaalia voimme luoda näyttämölle erilaisten sopimusten kautta? Miten kuvitella yhdessä jotakin, jota ei vielä ole? Kurssilla tutkitaan erilaisia näyttämöllisiä sopimuksia ja yhteistyön muotoja yksinkertaisten harjoitteiden avulla. Osallistujat toimivat kurssilla sekä katsojina että esiintyjinä.

Kurssi syventää aiempaa Näyttämö ja kuvitteellinen järjestys 1 -kurssia. Kurssin toisella kerralla mukaan tuodaan näyttämön suunnittelutaiteista valo ja ääni. Näyttämöllisen toiminnan lisäksi kurssilla perehdytään siihen, miten ääni tai valo voi muuttaa koko näyttämötilanteen.

Kurssille voi tulla ilman että on osallistunut aiemmalle kurssille. Kurssi ei vaadi aiempaa tanssi tai esiintymiskokemusta.

Lauantai-sunnuntai 18.-19.5. klo 12-16,
Ohjaaja: W A U H A U S
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 8 h
Kurssimaksu: 75 euroa, yksi viikonloppu / 130 euroa molemmat viikonloput

W A U H A U S on helsinkiläinen taidekollektiivi, johon kuuluvat skenografi Samuli Laine, ohjaaja Anni Klein, koreografi Jarkko Partanen sekä äänisuunnittelijat Jussi Matikainen ja Heidi Soidinsalo.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)