Olet täällä

Kantaesitys
OVER YOUR FUCKING BODY

Konsepti, koreografia ja esitys: Janina Rajakangas and Neil Callaghan
Valo- ja tilasuunnittelu: Jenni Pystynen
Äänisuunnittelu ja musiikki: Miki Brunou
Pukusuunnittelija: Piia Rinne
Tuottaja: Ulrika Vilke
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Janina Rajakangas Project,
Yhteistuottajat: Liikkeellä marraskuussa, The Place (Lontoo)
Residenssituki: Wainsgate Dances (Hebdenbridge), The Place (Lontoo), Yorkshire Dance (Leeds)
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Arts Council England, iPortunus, Suomen Lontoon Instituutti

Kuva: Jenni Pystynen

Taiteilijatapaaminen 19.11. esityksen jälkeen.

Liput: 30,50/24,50/16,50 €

Esitykset 6.–10.11. ovat osa Liikkeellä marraskuussa festivaalia.
Zodiakin sarjalippu ei käy näihin neljään esitykseen.

ZODIAK STAGE

Ke 6.11. 20:00 Ensi-ilta
Pe 8.11. 18:00
La 9.11. 15:00
Su 10.11. 17:00
La 16.11. 15:00
Su 17.11. 15:00
Ti 19.11. 19:00
Ke 20.11. 19:00

Janina Rajakangas , Neil Callaghan: Over Your Fucking Body

Over your FERAL
LEAKING
MONSTER
NERVOUS
VISCERAL
PLEASURABLE
OPAQUE
CURIOUS
SOFT
HAIRY
FRENETIC
SPONTANEOUS
LOVING
AGING
and DECOMPOSING body

Olemme työskennelleet vyöhykkeellä, jolla ei ole yhtään sanoja, mutta paljon ruumiita. Olemme työntäneet ruumista etualalle. Harjoitamme eräänlaista runoutta, joka yliarvioi ruumiin arvon. 

Jotta ravistaisimme siitä ikuiset tavat ja tarinat joita alituiseen kerromme itsellemme. Jotta häiritsisimme yksilöllisyyttämme ja etsisimme pehmeämmän, herkemmän tavan asuttaa lihaamme. Jotta ymmärtäisimme yksilön ruumiin ja yhteisön ruumiit, joiden osa olemme. Jotta määrittäisimme jalankulkijan ruumiin uudelleen: sen painon, keston, muodon, rytmin ja dynamiikan.

Janina Rajakangas ja Neil Callaghan ovat viime vuosina yrittäneet päästä nimettömien ruumiillisten kokemusten ytimiin eri tavoin. He ovat ruumiillistaneet ihmistenvälistä tietoa, joka on yhteistä mutta jota emme pysty käsittelemään kielen kautta. Over Your Fucking Body on lähtöisin heidän kiinnostuksestaan näihin hetkiin, joina sanat pettävät. Teos pyrkii artikuloimaan epätarkkoja tiloja tanssiksi; esittämään kokemuksia, jotka yleensä pidämme piilossa.

* * *

Koreografi, esiintyjä Neil Callaghan on työskennellyt osana erilaisia tanssin, teatterin ja visuaalisten taiteiden työryhmiä vuodesta 2002 asti. Hän työskentelee sekä yksin että yhteistyössä Lea Andersonin, Doris Uhlichin, Nicola Coniberen, Dan Canhamin, työpari Requardt & Rosenbergin, Simone Kenyonin, Janina Rajakankaan and Vlatka Horvattin kanssa. Tällä hetkellä hän kiertää koreografi Meg Stuartin (Damaged Goods) teoksen Until Our Hearts Stop kanssa.

Janina Rajakangas on Helsingissä ja Lontoossa työskentelevä koreografi ja esiintyjä. Rajakankaan praktiikkaan olennaisena osana kuuluu myös opettaminen sekä alan julkinen keskustelu. Hänen viimeisimmät työnsä koreografina ovat Kanarianlintu (2018), Teini (2017) ja Dinosaurus (2015). Esiintyjänä hän työskentelee lontoolaisten Frauke Requardtin, työpari Requardt & Rosenbergin ja Robert Clarkin kanssa. Vuodesta 2019 alkaen Rajakangas työskentelee valtion kolmevuotisen taiteilija-apurahan turvin.