Olet täällä

Esitykset on peruttu.

15.3.2018 17:00 - 19:00 16.3.2018 17:00 - 19:00

PERUTTU | Z-free: Ismo-Pekka Heikinheimo

Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimon Z-free esitykset tältä keväältä on valitettavasti jouduttu perumaan sairastapauksen vuoksi.

- - -

Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo työskentelee z-free-jaksollaan uuden teoskokonaisuutensa Tanssin sinua / I dance you parissa. Heikinheimo avaa työskentelyään seuraavasti:

”Haluan luoda kahdenkeskisen, yhteistä tilaa ja tapahtumaa jakavan kokemuksen, jossa improvisoin tanssin aina yhdelle katsojalle kerrallaan. Katsoja tulee tilaan, istuu tuolille, minä keskityn ja alan tanssia. Toiveeni on, että voisimme kokea yhdessä ja erikseen samaan aikaan. Puhumatta, selittelemättä, vain toisiamme aistien.

Kokemus voi muotoutua kahden eri ihmisen erilaisten kehollisten todellisuuksien mukaan, mutta voi samalla olla jaettavissa kehollisen yhteytemme ja kehollisen sanattoman tiedonmuodostuksemme välityksellä. Ilman toisen kokemusta ei olisi minun kokemustani. Samuuden kokemus ja mahdollisuus toisen ymmärtämiseen ovat ehkä olemassa.

Tanssin sinua on kohtaamista, sanatonta ajatustenvaihtoa ja itseilmaisua. Se on vuorovaikutuksellista, vaikka toinen tanssii ja toinen katsoo. Se on suhteessa olemista. Tanssiminen ja katsominen tekevät esiintyjästä ja katsojasta kaksilon, joka ponnistelee tavoittaakseen maailmassa olemisen senhetkistä mahdollisuutta. Tanssin kesto on vaihteleva ja syntyvästä tilanteesta riippuva, mutta enintään seitsemän minuuttia pitkä.

Z-Free antaa minulle mahdollisuuden kokeilla vuodelle 2019 suunnittelemaani teoskokonaisuutta. Siihen kuuluvat yhdelle henkilölle esitetyt improvisaatiot ja niissä syntyneistä tanssillisista ideoista koreografioitava ryhmäteos sekä videotaiteilijoiden tekemät tulkinnat improvisaatioista kuvatuista materiaaleista.”

Katsojien toivotaan esitykseen tullessaan antavan luvan kuvaamiseensa. Esityksen jälkeen katsojia pyydetään palauteasemalle. Siellä pääsee kertomaan kokemuksestaan videolle tai äänitallenteelle puhuen tai tanssien, kirjoittamaan, piirtämään, maalaamaan tai muovaamaan. Mahdollisuuksien mukaan, joku muukin tapa voi olla järjestettävissä. Palauteasemalta erilaiset kommentit päätyvät näyttelyasemalle, jossa kuka tahansa voi tutustua katsojien kokemuksiin uudessa muodossa.

Mukaan mahtuu 24 henkeä kahtena päivänä. Ilmoittautumiset 1.3.2018 alkaen osoitteeseen production@zodiak.fi.