Olet täällä

Ammattilaisille

Kuva: Heidi Väätänen

7.12.2018 12:00 - 16:00 8.12.2018 12:00 - 16:00 9.12.2018 12:00 - 16:00

Kurssiarkisto 2018 Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö

Renessanssifemiini on taiteilija, joka janoaa intuitiivisia ja affektiivisia ajattelu- ja kokemusprosesseja sekä haluaa heittäytyä moniin taiteellisiin materiaaleihin näyttämön kanssa.

Tämän ympärille rakentuva ammattilaiskurssi tarjoaa erilaisia tehtäviä, jotka rohkaisevat ja tukevat uskallusta ajatella itseään kontekstina. Tästä käsin on mahdollisuus luoda, kokea ja reflektoida itselle merkityksellisiä ruumiillisia, kielellisiä ja visuaalisia materiaaleja sekä politiikkoja kurssin vetäjien näyttämötaiteilija Elina Pirisen ja Heidi Väätäsen moderoimana.

"Aikaamme vaivaava itsemme ja toimintamme brändäys voi viedä meitä etäämmälle erilaisista henkilökohtaisista ja jaetuista intimiteeteistä, jotka kuitenkin voivat olla upea lähde tutkia näyttämön ja taiteen luontoja ja siten erikoismeininkejä ohikiitäviä trendejä, taidepolitiikkoja ja hottis tuotantotalojen oletuksia uhmaten", Pirinen ja Väätänen analysoivat.

Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö - kurssi on kutsu näyttämötaiteen 12 ammattilaiselle tulla nautiskelemaan näistä lähdöistä yksin ja yhdessä.

perjantai-sunnuntai 7.-9.12. klo 12-16
Ohjaaja: Elina Pirinen ja Heidi Väätänen
Paikka: Zodiak studio B2
Kesto: 12h
Osallistumismaksu: 110 euroa
Ilmoittautuminen 22.11. mennessä
Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Elina Pirinen on Suomessa ja kansainvälisesti toimiva koreografi-tanssija ja kamarirock-musiikintekijä. Työssään hän tutkii ja maalaa tunteellista ruumista, kieltä ja sävellystä abstraktina ajatteluna, kokemuksena ja politiikkana jaetussa todellisuudessa. Oman taiteellisen työn rinnalla hän kuratoi esitystaiteen talo Mad Housessa, toimii säännöllisenä tuntiopettajana Teatterikorkeakoulussa ja auttaa eläinaktiivina kaltoin kohdeltuja kotieläimiä.

Heidi Väätänen työskentelee dramaturgina ja kirjoittajana nykytanssin – ja teatterin kentällä. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa erityisesti epätosikkomaiset tutkimukset tekstin ja esityksen erilaisista suhteista sekä fantastisen kirjoituksen mahdollisuudet näyttämöllä. Väätänen on viime vuosina työskennellyt usein koreografi Elina Pirisen kanssa. Heidän viimeisin teos Concerto under Waterlilies esitettiin Pact Zollvereinissa Essenissä 2018.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)