Olet täällä

Ammattilaisille
7.12.2019 10:00 8.12.2019 10:00

Kurssiarkisto 2019 Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö II

Renessanssifemiini on taiteilija, joka janoaa intuitiivisia ja affektiivisia ajattelu- ja kokemusprosesseja tässä ajassa sekä haluaa heittäytyä intertaiteellisiin materiaaleihin näyttämön kanssa. Renessanssifemiini soittaa ja laulaa ja kirjoittaa ja juo ja polttaa ja syö ja näyttelee ja ohjaa ja tanssii ja analysoi ja raivoaa ja maalaa ja itkee ja piirtää ja neroilee ja installoi ja kuvanveistää ja rakastaa ja videosuunnittelee ja valosuunnittelee ja äänisuunnittelee  ja heittää läppää ja vakoilee ja tekee uusia teorioita - avoimesti ja muilta ja itseltä salaa.

Tämän ympärille rakentuva ammattilaiskurssi tarjoaa erilaisia tehtäviä, jotka rohkaisevat ja tukevat uskallusta ajatella ja juhlia itseään ja renessanssifemiinikavereitaan taiteen tekemisen kontekstina. Erilaiset henkilökohtaiset ja jaetut intimiteetit voivat olla upea lähde tutkia erikoismeininkejä ja syvää luovuuden iloa sekä uhmata ohikiitäviä taidetrendejä. Tästä käsin on mahdollisuus myrskyttää, kokea ja reflektoida itselle mielekkäitä ja merkityksellisiä maailmoja sekä politiikkoja.

Renessanssifeminiin tunteellinen näyttämö - kurssi II on tarkoitettu kaikille sukupuolille ja on itsenäinen jatko-osa Renessanssifemiinin tunteellinen näyttämö I:lle. Uudelle kurssille osallistuminen ei edellytä osallistumista aiemmalle. Intertaiteilijat Pirinen ja Väätänen kutsuvat 15 ammattilaista nautiskelemaan näistä lähdöistä yksin ja yhdessä.

Lauantai-sunnuntai 7.-8.12. klo 10-15
Ohjaajat: Elina Pirinen & Heidi Väätänen
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto:  10 h
Kurssimaksu: 120 euroa
Ilmoittautuminen 21.11. mennessä
Ilmoittautuminen täällä.

Elina Pirinen on Suomessa ja kansainvälisesti toimiva koreografi-tanssija- säveltäjä-muusikko, ohjelmistosuunnittelija, taiteellinen johtaja ja tanssitaiteen opettaja. Hänen fokuksenaan on affektiivinen, emansipatorinen ja syväkokemuksellinen ruumiin, kielen, visuaalisuuden ja säveltaiteen yhteys. Hän on tehnyt säännöllisesti yhteistyötä taiteilija Heidi Väätäsen, Zodiak - Uuden tanssin keskuksen, Kiasma-teatterin, esitystaiteen talo Mad Housen ja Esitystaiteen Seuran kanssa ja toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ruotsinkielisen näyttelijäntaiteen laitoksen tanssitaiteen vastaavana ja muiden laitosten vierailevana opettajana. Taiteellisen työn rinnalla hän toimii eläinaktiivina kaltoinkohdeltujen kotieläinten parissa ja tekee intensi-indie baroquedoom-musiikkia orkesterinsa Al2Be3 kanssa.

Heidi Väätänen työskentelee dramaturgina ja kirjoittajana nykytanssin – ja teatterin kentällä. Hän on valmistunut Taideyliopistosta 2013. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa erityisesti syvä ja hauska kaunokirjallisuus sekä mielikuvituksen ja fantastisen kirjoituksen mahdollisuudet näyttämötaiteessa. Viime vuosina hän on työskennellyt paljon koreografi Elina Pirisen kanssa. Viimeisimpänä teoksessa Brume de Mer (MDT Stockholm, Zodiak 2018). Oman taiteellisen työnsä ohella Väätänen on opettanut mm. Teatterikorkeakoulussa ja Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla zodiak@zodiak.fi. Tarkista viimeinen peruutuspäivä yläpuolelta kurssitiedoista. Peruutuksesta peritään toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Akuuteissa sairaustapauksissa, ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella sekä Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred -mobiilimaksuna. Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä tai pankki- / luottokortilla.

Lisätiedot ja tiedustelut: Tiia Kekäläinen, zodiak@zodiak.fi, p. 041 319 8722 (arkisin klo 11-16).