Olet täällä

Klo 13.00–15.30

PANNUHALLI

 

Vapaa pääsy

Kuva: Antti Ahtiluoto

8.2.2014 13:00

Side Step Meeting Point: Kuka saa tanssia?

Lauantain Side Step Meeting Point -iltapäivässä keskustellaan taiteilijoiden ja ei-ammattilaisten välisestä taiteellisesta yhteistyöstä. Onko keskiössä yhteisöllinen prosessi vai taiteellinen lopputulos? Mitä yhteistyö merkitsee esitystaiteen kehitykselle, voiko se elävöittää yhteisöä ja yhteiskuntaa? Mitä yhteistyö antaa tekijöille ja yleisölle? Mitkä ovat sen eettiset ja käytännön haasteet? Millainen on matka kohti esitystä?

Sivuaskel-festivaalilla vierailee useampi teos, jossa ammattitaiteilijoiden lisäksi esiintyy nuoria, lapsia ja ei-ammattilaisia. Kuka saa tanssia? – arvokeskustelua ja konkretiaa -tilaisuudessa käytännön esimerkkejä ja kokemuksia jakavat teoksen GIRLS koreografi Ugo Dehaes sekä VICTOR-teoksen ohjaaja Peter Seynaeve ja esiintyjät Victor Caudron ja Steven Michel.

Lisäksi belgialaisen taidekeskus CAMPO:n taiteellinen johtaja Kristof Blom esittelee keskuksen pitkäaikaista yhteistyötä ammattilaistaiteilijoiden, nuorten, lasten ja koulujen kanssa sekä avaa talon taiteellista toimintaa laajemminkin eri yhteisöprojektien ja teosten tiimoilta myös teosnäyttein. 

Tilaisuuden aloittaa Dances to a beat -demo, joka on tanssija-koreografi Kati Korosuon ohjaaman kaikille avoimen työpajan lyhyt esittely yleisölle. Iltapäivän vetäjänä toimii Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi.

Keskustelu pidetään englanniksi.