Olet täällä

Dokumenttifilmi
ATLAS LX / HSK

Esiintyjät: 100 lissabonilaista ja 100 helsinkiläistä
Haastattelut: Verónica Castro
Musiikki: Coolgate
Kuvaus: Helena Inverno
Ääni: Verónica Castro
Leikkaus: Helena Inverno
Tuotanto: casaBranca
Tukija: Entre Imagem

Kuva: Ana Borralho & Jõao Galante

Kesto: 75 min

Vapaa pääsy

PANNUHALLI

6.2.2016 14:00

Sivuaskel 2016: Atlas LX / HSK

"Lissabonilaiset ja helsinkiläiset paljastavat mikä voima taiteella on suhteessa yksilön ja yhteiskunnan muodonmuutokseen." 

Vuonna 2011 Portugalin kulttuuriministeriö hajotettiin – jo toisen kerran. Tapahtuman ajoitus osui yhteen Ana Borralhon ja Jõao Galanten Atlas-teoksen kansallisen ensi-illan kanssa. Teoksen innoittajana oli toiminut taiteilija Joseph Beuysin filosofia, jonka mukaan "me olemme vallankumous" ja "jokainen on taiteilija". 

Atlas kutsui 100 lissabonilaista eri ammateista yhdelle lavalle esittämään yhdessä "vastarinnan koreografian". Esitys sai välittömästi jatkoelämää myös kansainvälisillä näyttämöillä, joissa jokaisen maan osanottajat väistämättä lisäävät teokseen omat kulttuuriset vivahteensa. Ja niin myös 100 pelotonta helsinkiläistä astui lavalle sanomaan sanottavansa elokuussa 2012.

Atlas Helsinki sai ensi-iltansa Zodiakissa 22.8.2012 osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Sivuaskel 2016 -festivaalin ohjelmassa nähdään Helena Invernon ja Véronica Castron uunituoreen, Helsingin ja Lissabonin versioiden syntyä kuvaavan dokumenttielokuvan ennakkoensi-ilta.