Olet täällä

Kuva: Luiza Magalhães / Museu AfroBrasil, Sao Paolo

Vapaa pääsy

ZODIAK STAGE

8.2.2018 18:00 - 20:00

Sivuaskel 2018 | Conversations with Objects


Conversations with Objects
on taidehistorioitsija Claudia Mattosin ja Sao Paulon Goethe-Institutin luoma keskustelukonsepti. Sivuaskel toteuttaa siitä oman versionsa yhteistyössä Suomen Goethe-Institutin kanssa.

Avoin tilaisuus kutsuu ihmisiä osallistumaan keskusteluun, jonka yksi valittu taide- tai museoesine virittää. Keskustelun lähtökohtana on se, että objektit ovat sosiaalisia toimijoita kuten ihmisetkin. Valittu objekti on tilaisuuden ”keskushenkilö", joka virittää keskustelun jonkin uuden, määrittelemättömän tai tuntemattoman äärellä.

Valitun objektin olemuksen kohtaaminen luo otollisen tilaisuuden vallitsevien diskursiivisten käytänteiden kyseenalaistamiselle, erityisesti taiteen ja taidehistorian piirissä, ja tilaisuuden tarkastella lähemmin asioihin muodostamiamme suhteita. Konseptin raameissa syntyvä keskustelu piirtää esiin arvojärjestelmiä ja uskomuksia, jotka vaikuttavat kulloisessakin keskusteluyhteisössä sekä sitä ympäröivissä kulttuureissa.

Keskustelussa on mukana myös kutsuttuja henkilöitä keskustelun ja yhteisen pohdinnan virittäjiksi, mutta kaikki paikallaolijat ovat vapaita jakamaan omia tulkintojaan, näkemyksiään, tietoa tai uskomuksia objektista. Tilaisuuden fasilitoijana toimii Goethe-Institut Finnlandin johtaja Isabel Hölzl.

Illan keskustelunvirittäjät:
Ahmed Al-Nawas / taiteilija, kuraattori
Outi Turpeinen / Art coordinator, Aalto-yliopisto (erikoisala esineiden tulkinta)
Parsa Kamehkhosh / esitys- ja kuvataiteilija (Iran–Helsinki)
Saga Miesmaa / 10 v erikoisasiantuntija
Natalie Abbott / koreografi, esitystaiteilija (Australia)

Yhteistyössä Kulttuurien museo / Pilvi Vainonen