Olet täällä

Festivaaliesitys
69 POSITIONS

Konsepti, koreografia & esitys: Mette Ingvartsen
Valot: Nadja Räikkä
Lavastus: Virginie Mira
Ääni: Peter Lenaerts, with music by Will Guthrie (Breaking Bones)
Dramaturgia: Bojana Cvejic
Tekninen johtaja: Nadja Räikkä
Ääniteknikko: Adrien Gentizon
Tuottaja: Kerstin Schroth
Tuotanto: Mette Ingvartsen / Great Investment
Yhteistuottajat: apap / szene (Salzburg), Musée de la Danse/Centre Chorégraphique National de Rennes et de Bretagne, Kaaitheater (Brussels), PACT Zollverein (Essen), Les Spectacles vivants – Centre Pompidou (Paris), Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), BIT Teatergarasjen (Bergen)
Tuella : Théatre National de Bretagne (Rennes), Festival d’Automne à Paris, DOCH - University of dance and circus (Stockholm)
Rahoitus: The Flemish Authorities & The Danish Arts Council.

Tätä työskentelyohjelmaa on tukenut Euroopan komissio.

Mette Ingvartsenin vierailua tukee Statens Kunstfond in Denmark.

Kuva : Virginie Mira

Kesto: 1 h 50 min

Liput: 31,00/25,00/16,50 €
Huom! Lippu.fi

STOA (Teatterisali)
Turunlinnantie 1, Itäkeskus

4.2.2019 18:00 Ensi-ilta
5.2.2019 18:00
6.2.2019 18:00

Esitysarkisto 2019 Sivuaskel 2019 | Mette Ingvartsen: 69 positions

60-luvun vastakulttuurin seksuaaliset utopiat ilmenivät aikansa performanssitaiteessa, monien teosten ylettömyydessä, alastomuudessa, rituaalisuudessa ja poliittisessa osallistumisessa. Mette Ingavartsenin 69 positions on näyttelykierros seksuaalisten esitysten arkistoon. Se on teksteistä, videoista, kuvista ja esityksistä koostuva luento, jossa Ingvartsen käy läpi seksuaalisuuden potentiaalia niin performanssin historiassa kuin omissa töissäänkin. Mikä voisi olla tämän päivän radikaalia, rajoja ylittävää seksuaalisuutta?

Esityksessä mennyttä rekonstruoidaan yhden naisen voimin, kuvittelun avulla ja katsojien kollektiivisessa kehossa. Alaston nainen on tässä esityksessä auktoriteetti, opas ja tiedon välittäjä. Näyttelykierroksen sosiaalisessa tilanteessa todentuu se, kuinka käsitykset seksuaalisuudesta eivät kuulu vain yksityisen piiriin vaan ovat yhteisesti rakennettuja. Alastomuus on 69 positions -teoksessa sensuaalista ja intiimiä, siinä on rituaalinen ja poliittinen voima.

Esitys on osa Mette Ingvartsenin teossarjaa, joka käsittelee seksuaalisuuden ja alastomuuden, julkisen ja yksityisen rajan ratkaisemattomia kysymyksiä. Sarjan muut osat ovat ryhmäteos 7 pleasures (2015), to come (extended) (2017) ja Ingvartsenin soolo 21 pornographies (2017).

www.metteingvartsen.net