Olet täällä

Festivaaliohjelmistoa
CRAIGSLIST ALLSTARS

Ohjaus, kamera, editointi, tuotanto: Samira Elagoz

Samira Elagozin vierailua tukee TelepART

Kesto: 1 h 8 min

Liput: 8,50 €

www.tiketti.fi/zodiak

ZODIAK STAGE

1.2.2019 20:00 2.2.2019 14:00

Sivuaskel 2019 | Samira Elagoz: Craigslist Allstars

Craigslist Allstars on omintakeinen dokumenttielokuva, jonka lähtökohtana on Samira Elagozin Craigslist-verkkosivulle jättämä seuranhakuilmoitus. Elagoz järjestää ilmoitukseen vastanneiden miesten kanssa anonyymeja tapaamisia, joissa kamera on läsnä. Hän kohtaa kolmessa eri kaupungissa niin ekshibitionistin, taikurin, sadisti-pianistin, pehmopornoelokuvien ohjaajan kuin eronneen putkimiehenkin. Elagoz ja miehet viettävät aikaa yhdessä, ja miehet tuovat itsestään esiin haluamiaan puolia. Tapaamiset ovat outoja, hauskoja, absurdeja, surumielisiä, kiihkeitä tai etäisiä. Niissä on läsnä sekä hellyys että vaaran tuntu.

Craigslist Allstarsissa ihmisen ja tämän käytöksen kummallisuuteen, huomionkipeyteen, yksinäisyyteen ja läheisyyden kaipuuseen kohdistetaan ei-tuomitseva, tutkiva katse. Elagoz ei luo ihmistutkimuksensa käsikirjoitusta etukäteen tai häivytä itseään kuvasta. Sen sijaan hän rakentaa arvaamattomia tilanteita, joihin häntä vetää puoleensa niin taiteellinen kuin henkilökohtainenkin uteliaisuus, tarve ja halu.

Elagozin lähestymistapa rakentaa dokumentaarista fiktiota synnyttää rehellisiä ja intiimejä tilanteita, joissa taiteilijan ja hänen kohteensa, miehen ja naisen väliset valtasuhteet voivat muuntua. Craigslist Allstarsissa kameran edessä on vapaus tulla nähdyksi sellaisena, kuin itse haluaa.

Elagoz on ohjannut, kuvannut, editoinut ja tuottanut elokuvan. Sitä on esitetty vuodesta 2016 kymmenillä elokuvafestivaaleilla ympäri maailman, ja palkittu lukuisia kertoja.

Is it a feminist film? It's perhaps a perfect example of a female gaze.Joost Daamen / Paradocs

https://samira-elagoz.squarespace.com/