Olet täällä

FESTIVAALIKLUBI

Ovet: 22:00
22:00-22:30 – House of Disappointments DJ-set
22:30-23:05 – Marika Peura - Sirkka Rukoilija
23:05-00:00 – House of Disappointments DJ-set
00:00-01:30 – Elements Mini Ball
01:30-03:30 – Club La Persé

Kuvat: Jonna Sandborg, Roza Ahmad

Yhteistyössä: #HCPSPIRIT

Liput: 11,50 €

VALSSAAMO

1.2.2020 22:00 - 2.2.2020 04:00

Sivuaskel 2020 | Opening club – hosted by #HCPSPIRIT x HOD

Sirkka Rukoilija & Elements Mini Ball & House of Disappointments & Club La Persé

Koreografi, tanssija ja esiintyjä Marika Peuran Sirkka Rukoilija on eräänlainen noitahahmo. Teoksen ja hahmon juuret ovat Hip Hop kulttuurin, populaarikulttuurin ja yhteiskunnan seksismissä ja naisvihassa. Tarpeessa purkaa, tulkita ja määrittää uudelleen näitä kulttuureja ja niiden synnyttämää kuvastoa. Rytmit, riimit, loitsut, runot ja rukoukset saavat esityksessä voimakkaita ja uuvuttavia/hengästyttäviä fyysisiä muotoja.

Elements Mini Ball järjestetään nyt kuudennetta kertaa Helsingissä. Tapahtumapaikkana on aiemmin toiminut Putte’sin Cellar. Tapahtuma on syntynyt Roza Ahmadin aka Princess Coco Ninjan halusta luoda Suomen queer/QPoc voguingskenelle oma klubi-ilta.

Illan aikana kisataan erilaisissa ja kaikille avoimissa voguingia, muotia ja kauneutta painottavissa kategorioissa. Coco Ninja on järjestänyt muita lukuisia tanssitapahtumia viimeisen parin vuoden aikana, ja työskentelee myös dj:nä ja valokuvaajana.

House of Disappointments on keväällä 2017 perustettu luova club kid -kollektiivi, joka syntyi tarpeesta luoda väriä harmaaseen arkeen. Kollektiivin päätarkoitus on pukeutua näyttävästi ja rikkoa perusnormeja liittyen ulkonäköön, itseilmaisuun ja sukupuolirooleihin hauskalla, mutta toisinaan jopa hieman provosoivalla tavalla.

HOD hakee inspiraationsa muotimaailmasta, popkulttuurista, drag queeneista sekä muista club kideistä ympäri maailmaa. Omaleimaisuus on tärkeää ja House of Disappointmentsin lookit ovat pääosin itse tehtyjä tai tuunattuja esimerkiksi kierrätysvaatteista. Kollektiivin toiminta on pitkälti painottunut klubimaailmaan, mutta he ovat myös kilpailleet Vogue Balleissa ja voittaneet niissä muun muassa best dressed, best hair ja bizarre -kategorioita.

Club La Persé on Helsingin kiinnostavin underground musiikin, taiteen ja itseilmaisun klubi-ilta, sekä suomalaisen club Kidz kulttuurin pioneeri. Kaikki ovat tervetulleita, kaikki ovat juhlimisen arvoisia.