Olet täällä

Kantaesitys
STATION TO STATION STATION

Koreografia, tanssi: Mira Kautto
Musiikki ja livesäestys: Timo Kaukolampi
Valo- ja tilasuunnittelu: Jenni Pystynen
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Mira Kautto
Residenssi: Kekäläinen & Company / Keidas-residenssi, Ehkä-tuotanto, Great Amber Concert Hall
Tukijat: [DNA] – Departures and Arrivals, Festival Homo Novus, Oskar Öflunds Stiftelse sr

Kuvat: Ville Hyvönen

Yhteisilta:
Laura Jantunen: Talvi

Taiteilijatapaaminen to 24.1. esityksen jälkeen.

Kesto: 35 min

Liput: 30,50/24,50/16,50 €

ZODIAK STAGE

22.1.2019 19:00 Ensi-ilta
24.1.2019 19:00
25.1.2019 19:00
26.1.2019 15:00
29.1.2019 19:00

Esitysarkisto 2019 Mira Kautto: Station to Station to Station

Mira Kauton uusi sooloteos Station to Station to Station on yhtäaikaisesti sekä näkymä tulevaisuudesta että selkäytimestä nouseva muisto. Esityksessä haaveillaan käyttäen välineenä menneiden asioiden palasia ja pimeyden eri sävyjä; näkökyvyn rajoilla häilyviä maisemia.

Station to Station to Station suhtautuu nostalgiaan tarkoitusperäisesti kuviteltuna menneisyytenä. Teos pyrkii sekoittamaan nostalgisista muistoista ja tunteista uuden, toistaiseksi tuntemattoman rakennelman.

Esitys on sattumanvaraisesti muotoutuva aikakapseli, joka viittaa samalla johonkin tulevaan että kurottaa menneeseen. Teoksen tekijät haluavat matkailla ajassa, muuttaa kokemusta menneisyydestä tuomalla sieltä jotain tähän hetkeen, tai olla jo jossain kaukana muualla.

Matkaa tekevät yksi esiintyjä (Mira Kautto), joka voi ainakin välillä olla kuka tahansa; Timo Kaukolammen elektroninen live-säestys sekä Jenni Pystysen näyttämökuvat, jotka ovat joko ennakkoaavistus tai kuva menneisyydestä.

Mira Kautto on helsinkiläinen tanssija ja koreografi. Station to Station to Station on Kauton viides sooloteos, ja se jatkaa hänen tanssimiseen ja kehon intuitioon tiiviisti sitoutunutta työskentelyään. Omien teosten lisäksi Kautto työskentelee säännöllisesti esiintyjänä muiden taiteilijoiden teoksissa, sekä toimii erilaisissa tehtävissä tanssin ympärillä.

 

Lue lisää Mira Kauton haastattelusta Päiväkirjassamme.