Olet täällä

Kuva: Derrick Frilund

Vapaa pääsy

ZODIAK STAGE

25.11.2017 14:00 - 15:30

Sukupolvinäkymiä Zodiakin historian varrelta

Keskustelutilaisuus la 25.11. Klo 14–15.30, Zodiak Stage

Zodiak viettää tänä vuonna 20/30 -vuotisjuhlavuottaan. Zodiakin pyöreitä on juhlittu työn ja taiteen parissa erityisesti Zodiakin perustajajäsenien ja sen alkuaikojen aktiivikoreografien voimin: Keväällä sai ensi-iltansa professori Kirsi Monnin teos ActsAndAffects ja elokuussa koreografi Sanna Kekäläisen uustulkinta hänen vuoden 1991 näyttämöteoksestaan Studien über Hysterie.

Nyt sarja täydentyy uustulkinnalla koreografi Liisa Pentin sooloteoksesta Klaustro vuodelta 1987. Uuden tulkinnan Klaustro – shhh! esittää Pentti, ja sen koreografia syntyy vuoropuheluna nuoren polven koreografin Veronika Lindbergin kanssa.

Osana Zodiakin juhlavuotta Klaustro – shhh! -esitysten lomassa järjestetään keskustelutilaisuus Sukupolvinäkymiä Zodiakin historian varrelta. Keskustelussa tarkastellaan sitä, miten ajankuva ja sen kulloinenkin todellisuus työstää taiteilijaa ja taiteen tekemistä. Mitä olivat ilot ja haasteet toimia nuorena tanssitaiteilijana vuonna 1987? Entä millaista todellisuutta nuoren polven tanssitaiteilija käy läpi vuonna 2017?

Lähtökohtana keskustelulle toimii Liisa Pentin ja Veronika Lindbergin yhteistyö ja siitä syntynyt uustulkintateos. Keskustelua laajennetaan tekijöiden mukaan kutsumien aikalaistaiteilijoiden myötä.

Mukana keskustelemassa ovat Liisa Pentin kutsumana aikalaiskumppani säveltäjä Patrick Kosk, sekä Veronika Lindbergin kutsumana nuoren polven koreografi Heli Keskikallio.

Keskustelun johdattelijoina toimivat Zodiakin perustajajäseniin kuuluva koreografi ja tanssinlehtori Soile Lahdenperä sekä Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja osallistumaan!