Olet täällä

Kaikille
30.9.2018 12:30 14.10.2018 12:30 21.10.2018 12:30

Kurssiarkisto 2018 Syväluotaus tanssiteokseen

HUOM! Työpajoihin 14.10. ja 21.10. voi vielä ilmoittautua.

Tarvitseeko nykytanssia ymmärtää jotta siitä voisi puhua? Ei tarvitse. Syväluotaus tanssiteokseen -kurssi johdattelee osallistujat nykytanssin maailmaan sekä pohdinnan että oman kehollisen kokemisen kautta.

Kurssilla uppoudutaan Zodiakin syksyn 2018 ohjelmiston kolmeen eri tanssiteokseen, jotka ovat Mikko Orpanan I am in your mind (kurssipäivä sunnuntaina 30.9.), Anna Maria Häkkisen DANCE (su 14.10.) ja Jenni-Elina von Baghin Posthuman days (21.10.) Kurssille voi osallistua vain yksittäisenä päivänä, tai syventyä koko kolmen teoksen kokonaisuuteen, joka tarjoaa laajemman kokemuksen nykytanssin erilaisista ilmiöistä. Kukin teos määrää kurssikerran sisällön: teoksen aihepiiristä ja liikemaailmasta riippuen saatetaan puhua vaikka tanssin historiasta, nykytanssin erilaisista suuntaviivoista tai elämämme ajan ilmiöistä, jotka linkittyvät teoksen ehdottamaan maailmaan ja liikkeeseen. Lisäksi kurssilla tehdään erilaisia keholliseen kokemukseen johdattelevia kokeiluja, jotka eivät vaadi aiempaa tanssikokemusta.

Jokaisessa kurssitapaamisessa on kolme osaa: 1) Kahden tunnin johdatteleva työpaja jossa tutustutaan päivän teokseen, sekä yleisemmin nykytanssiin, pohdiskelun ja oman liikkeen kautta. (12:30 – 14:30), 2) Päivän esityksen katsominen. (15:00 - ), 3) Keskustelutuokio n. 30-40 min., joka alkaa heti esityksen jälkeen. Tarkoituksena on purkaa teoksen katsomiskokemusta, ja palata lyhyesti työpajan teemoihin yhdessä muiden kurssilaisten kanssa.

Kurssi soveltuu sinulle, joka haet uudenlaista syväsuhdetta nykytanssiin tai yksittäisen teoksen teemaan. Tai sinulle, jota kiinnostaa myös (pieni) liikkeellinen kokeilu tietyn nykytanssiteoksen maailmassa. Tai sinulle, jota nykytanssi kiehtoo ja siitä keskusteleminen kiinnostaa. Kurssi on ohjattu sukellus nykytanssin syvään päähän, ja se sopii sekä ensikertalaisille että nykytanssia aktiivisesti seuraaville katsojille.

Sunnuntaisin 30.9., 14.10. & 21.10. klo 12.30 alkaen
Ohjaaja: Riikka Laakso
Paikka: Zodiak studio B2 / Stoa, musiikkisali (teoksen esityspaikasta riippuen)
Kurssimaksu: Yksittäinen kerta 40 euroa, hintaan sisältyy esityslippu. Koko kausi 95 euroa, sisältäen kolme kokoontumista ja kolme esityslippua.
Ilmoittautuminen 13.9. / 30.9. / 7.10. mennessä
Ilmoittaudu kurssille täältä.

Riikka Laakso on koulutukseltaan esittävien taiteiden tohtori ja tanssipedagogi. Hän toimii freelance tanssin tutkijana Helsingissä ja Barcelonassa, luennoi tanssin historiasta ja tutkimuksesta tuleville tanssin ammattilaisille (Institute of the Arts Barcelona), ja toimii koreografina erilaisissa monitaiteellisissa projekteissa sekä teatterin että elokuvan maailmassa. Häntä kiinnostaa tanssi ja liike yhteiskunnallisena ilmiönä – ihmisen toimintana ja olemisena – joka välittyy suoraan kehosta kehoon. Hän on pitänyt teosalustuksia Zodiakissa vuoden 2017 alusta.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)