Olet täällä

Taiteilijatapaaminen: Sapiens

Kuva: Markku Maalismaa

21.9.2019 14:45 26.10.2019 20:45 16.11.2019 20:45

Taiteilijatapaaminen: Sapiens

Homo sapiens on tarinan kertoja ja ihmiskunta on rakentanut kehityksensä ja historiansa narraatioiden kautta. Zodiak ja taiteilijakollektiivi W A U H A U S ovat kutsuneet kaksi asiantuntijaa keskustelemaan Sapienstarina tarinoita kertovasta ihmislajista -teoksen herättämistä teemoista. Keskustelutilaisuudet pidetään Kansallisteatterin lavalla esityksen päätteeksi.

 

La 21.9. ja la 16.11. W A U H A U S tapaa dosentti ja kollegium-tutkija Elisa Aaltolan Turun yliopistosta. Aaltola on filosofi, joka on erikoistunut eläin- ja ympäristöetiikan lisäksi normatiiviseen moraalipsykologiaan. Aaltolan kanssa keskustellaan ihmismielestä ja erityisesti niistä tekijöistä, joiden varaan moraali rakentuu.

 

La 26.10. W A U H A U S tapaa taiteilija, evoluutio- ja mikrobiologi Aura Raulon Oxfordin yliopistosta. Raulo on laajasti kiinnostunut siitä, mikä tekee ihmisestä niin ristiriitaisen olennon. Tieteilijänä hän tutkii sosiaalisen kontaktin ja eristyksen vaikutuksia immuniteettiin ja installaatiotaiteilijana hän pyrkii kuvaamaan, miten asemamme sosiaalisessa verkostossa ja yhteytemme muihin määrittää meitä yksilöinä.

 

Keskustelua W A U H A U Sin ja asiantuntijoiden kanssa käy Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi. Keskustelutilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja työryhmälle tai vain seurata tilaisuutta. Keskustelun kestää maks. 40 minuuttia. Tilaisuudesta voi poistua myös oman aikataulun mukaan.