Olet täällä

Kurssi

Kuva: Uupi Tirronen

6.5.2019 10:00 - 12:00 13.5.2019 10:00 - 12:00 20.5.2019 10:00 - 12:00 27.5.2019 10:00 - 12:00

Kurssiarkisto 2019 TANSSI TÄSSÄ HETKESSÄ - KOHTI ILMAISUA JA KOREOGRAFISTA AJATTELUA, SENIORIEN JATKOKURSSI

Koreografi Virva Talosen ohjaamalla seniorien jatkokurssilla syvennetään omaa tanssia ilmaisullisten ja koreografisten työkalujen kautta. Työskentelemme liikkeen parissa, joka syntyy tilallisten ja ajallisten aistihavaintojen kautta. Lähestymme tanssia koreografisena tapahtumana erityisesti komposition, katsomisen ja katsottavana olemisen lähtökohdista. Pyrkimyksenä on kehittää tanssijan läsnäolon taitoa käsillä olevasta hetkestä ja paikasta lähtöisin.

Kurssikerrat alkavat harjoitteilla, joissa keskitytään kehon linjaukseen sekä voiman ja venyvyyden vahvistamiseen. Siitä jatkamme improvisaatio- ja kompositiotehtäviin, jotka kuljettavat kohti yhteistä tanssia. Jatkokurssille osallistuminen edellyttää aikaisempaa kokemusta nykytanssista.

Ohjauskielenä on suomi ja englanti.

Maanantaisin 6.-27.5. klo 10-12
Ohjaaja: Virva Talonen
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 4 krt / 8 h
Kurssimaksu: 70 euroa
Ilmoittautuminen 22.4. mennessä
Ilmoittautuminen täällä.

Virva Talonen on porvoolainen tanssitaiteilija. Talonen lähestyy tanssia liikkeen, kirjoittamisen ja kosketuksen kautta. Teoksissaan hän on käsitellyt mm. sukulaisuutta, ikää, keskeneräisyyttä, pelkoa ja empatiaa sekä kotia. Talonen valmistui Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2005, jonka jälkeen hän on työskennellyt freelance -nykytanssikoreografina ja esiintyjänä Suomessa.

Talonen on tehnyt yhteistyötä mm. Zodiak -Uuden tanssin keskuksen, Helsingin Juhlaviikkojen, Täydenkuun Tanssien sekä Routa Companyn kanssa kantaesitysteosten muodossa. Hänen teoksiaan on nähty monilla festivaaleilla Suomessa. Talonen työskentelee toisena taiteellisena vastaavana Katve [blind spot] nykytanssikollektiivissa. Hänen viimeisimpiä tanssiteoksiaan on Pelon ja Empatian Kartat (2017 / Koistinen, Karlberg, Sutinen, Talonen, Vapaavuori), Ei mitään henkilökohtaista (2018 / Talonen, Vapaavuori) sekä All My Names (2018).

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)