Olet täällä

Kaikille

Kuva: Nanni Vapaavuori

16.11.2018 18:00 - 21:00 17.11.2018 10:00 - 14:00 30.11.2018 18:00 - 21:00 1.12.2018 10:00 - 14:00

Kurssiarkisto 2018 Tanssi teksti kosketus

KURSSI ON PERUTTU.

Onko kehossasi tanssi, joka haluaa tulla kirjoitetuksi? Tai onko sinulla teksti, joka ansaitsee tulla tanssituksi?

Koreografi Virva Talosen ohjaamalla kurssilla keskitytään tanssin ja tekstin väliseen vuorovaikutukseen. Kosketus pyrkii tuomaan nämä molemmat; tanssin ja tekstin osaksi
toisiaan ja samalla säilyttämään niiden ominaisluonteen. Kurssilla työskentelemme liikkeen, kirjoittamisen, lukemisen, kielen ja erilaisten aistiharjoitusten parissa yksilöllisesti ja yhdessä. Tarkoituksena on avata väyliä kohti omaa erityislaatuista liikettä ja käsitellä tekstin ja tanssin suhdetta monitasoisesti. Tanssi voi itsessään tuottaa tekstiä tai olla aivan sanatonta. Samoin luettu, kuultu tai kirjoitettu teksti voi resonoida kehossa tanssina monin eri tavoin. Kurssille voi tuoda mukaan myös valmiin itseä kiinnostavan tekstin, jonka parissa haluaa työskennellä.

Kurssi on avoin kaikille alottelijoista kokeneempiin tanssin tai kirjoittamisen harrastajiin. Ohjauskielenä on suomi ja tarvittaessa englanti.

Perjantai-lauantai 16.-17.11. & 30.11.-1.12.
perjantaisin klo 18-21 ja lauantaisin klo 10-14
Ohjaaja: Virva Talonen
Paikka: Zodiak studio C4 / B2
Kurssimaksu: 115 euroa
Ilmoittautuminen 1.11. mennessä

Virva Talonen on porvoolainen tanssitaiteilija. Hänen taiteellisen työskentelynsä lähtökohtana on lempeä näkökulma ihmisyyteen. Talonen lähestyy tanssia liikkeen, kirjoittamisen ja kosketuksen kautta. Teoksissaan hän on käsitellyt mm. sukulaisuutta, ikää, keskeneräisyyttä, pelkoa ja empatiaa sekä kotia. Talonen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2005, jonka jälkeen hän on työskennellyt freelance -nykytanssikoreografina ja esiintyjänä Suomessa.

Talonen on tehnyt yhteistyötä mm. Zodiak -Uuden tanssin keskuksen, Helsingin Juhlaviikkojen, Kanneltalon, Täydenkuun Tanssien sekä Routa Companyn kanssa kantaesitysteosten muodossa sekä kiertänyt teoksillaan useilla festivaaleilla Suomessa. Talonen työskentelee toisena taiteellisena vastaavana Katve [blind spot] nykytanssikollektiivissa. Hänen viimeisimpiä tanssiteoksiaan on Keskeneräiset - Under Construction (2016), Portable Home (2016), Pelon ja Empatian Kartat (2017 / Koistinen, Karlberg, Sutinen, Talonen,Vapaavuori) sekä Ei mitään henkilökohtaista (2018 / Talonen, Vapaavuori).

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)