Olet täällä

Kaikille
23.9.2019 18:00 30.9.2019 18:00 7.10.2019 18:00 14.10.2019 18:00 21.10.2019 18:00 28.10.2019 18:00 4.11.2019 18:00 11.11.2019 18:00

Kurssiarkisto 2019 Vapaus tanssia

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti hlbtiq*-ihmisille ja sen tarkoituksena on tarjota turvallinen tila oman liikkeen ja tanssin kanssa työskentelyyn. Työskentelyä ohjaavia periaatteita ovat muun muassa sensitiivisyys, itsen ja toisten kuunteleminen ja jokaisen rajojen kunnioittaminen.

Tunneille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista, mutta tarjoaa uusia näkökulmia varmasti myös aiemmin tanssineille. Tuntien sisällön pääpaino on liike- ja tanssi-improvisaatioharjoituksissa. Menetelminä käytetään lisäksi muun muassa liike-eksploraatiota ja kokemuksellista anatomiaa, ja tunneilla tutkitaan myös katsomisen ja katsottavana olemisen mahdollisuuksia.

Kurssin tarkoituksena on haastaa perinteisten tanssien ja muun liikuntaharrastusmaailman binääristä sukupuolikäsitystä ja kehollisia ja esteettisiä normeja, ja tarjota jokaiselle mahdollisuus itsensä toteuttamiseen omassa liikkeessään ja kehossaan. Liikkeellisen työskentelyn tukena ja rinnalla saatetaan pienissä määrin kuljettaa myös kirjallista ja/tai kuvallista ilmaisua. Perimmäinen ajatus ohjauksessa on olla tietoinen erilaisista kehohistorioista ja kehoon liittyvistä mielikuvista ja tunteista, sekä lempeästi mutta inspiroivasti kannustaa ja johdattaa kurssin osallistujat tanssin ja liikkeen vapauttavaan, voimauttavaan ja parantavaan maailmaan, minne jokaisella pitäisi olla oikeus ja mahdollisuus mennä.

Maanantaisin 23.9.-11.11. klo 18-19.30
Ohjaaja: Veera Leppänen
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 8 krt / 12 h
Kurssimaksu: 110 euroa
Ilmoittautuminen 8.9. mennessä. TYÖPAJA ON TÄYNNÄ!

Veera Leppänen on opiskellut tanssia ja somaattisia menetelmiä Itä-Suomen Liikuntaopistossa (ISLO) ja tämän lisäksi improvisaatiopohjaista ja performatiivista tanssia monipuolisesti eri kursseilla Helsingissä. Hänen taustansa on katutanssilajeissa, joista rakkain hänelle on house sen vapauden, intohimoisuuden ja hlbtiq*-kulttuuriin ulottuvien juurien vuoksi. Veera on seksuaaliterapeutti ja sairaanhoitaja, ja hän on opiskellut myös sukupuolentutkimusta. Hän on tehnyt monenlaista työtä seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemojen parissa, ja haluaa, että tanssikin kuuluu kaikille.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista viimeinen peruutuspäivä yläpuolelta kurssitiedoista. Peruutuksesta peritään toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Akuuteissa sairaustapauksissa, ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella sekä Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred -mobiilimaksuna. Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä tai pankki- / luottokortilla.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)