Olet täällä

Kaikille
24.3.2018 16:00 25.3.2018 10:00

Kurssiarkisto 2018 Värisyttävät sävelet

HUOM! Tapahtuma-aika muuttunut ennakkotiedoista.

Koreografi Anna Mustosen ja cembalisti Marianna Henrikssonin ohjaamassa työpajassa tutustutaan Monteverdin Maria-vesperin musiikkiin tanssimalla, kuuntelemalla ja laulamalla yhdessä. Työpaja johdattaa kuuntelemaan musiikkia kehollisesti. Paneudumme varhaisbarokin ajan ajatuksiin musiikin  vaikutuksista suoraan ihmisen kehoon. Liikefraasien ja kehollisten harjoitteiden kautta harjoittelemme mahdollisimman suoraa yhteyttä musiikin ja tanssin välille. Pehmennämme kehon, tanssimme musiikin rytmiin, opettelemme laulamaan hymnin ja kuuntelemme, miten musiikki värisee meissä.

Työpaja liittyy Mustosen ja Henrikssonin 19.4. ensi-iltansa saavaan Maria-vesper –teokseen ja sopii kaikille, joita kiinnostaa tanssi ja musiikki sekä niiden välinen yhteys.

Lauantai 24.3. klo 16-20 ja sunnuntai 25.3. klo 10-14
Ohjaajat: Anna Mustonen ja Marianna Henriksson
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 8 h
Kurssimaksu: 80 euroa 
Ilmoittautuminen 15.3. mennessä.
Ilmoittautuminen on päättynyt. Kurssilla on vielä tilaa, ota yhteyttä: elina.ruoho-kurola@zodiak.fi

Anna Mustonen Helsingissä asuva koreografi, tanssija ja tanssinopettaja.  Mustosen teoksia on nähty mm. Zodiakin ja nykytaidetila Kutomon ohjelmistoissa sekä  Baltic Circle ja Liikkeellä Marraskuussa –festivaaleilla. Hän valmistui koreografiksi (MA) Teatterikorkeakoulusta vuonna 2010 sekä tanssijaksi (BA) Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – koulusta vuonna 2007, ja opiskelee parhaillaan joogaopettajaksi.

Marianna Henriksson soittaa cembaloa Suomessa ja ulkomailla useiden yhtyeiden jäsenenä, esim. Les Ambassadeursin (Ranska), KORE-orkesterin (Puola) ja Helsingin barokkiorkesterin kanssa. Marianna työskentelee mielellään yhdistäen eri taiteen ja musiikin lajeja. Hän on tähän mennessä mm. levyttänyt kansanmusiikkia, esiintynyt breakdance-shown maailmankiertueella, soittanut useassa suomalaisessa uuden tanssin produktiossa, osallistunut oopperaproduktioihin Monteverdistä Stravinskyn kautta Saariahoon ja kantaesittänyt uutta musiikkia cembalolle.

Mustosen ja Henrikssonin edellinen yhteistyö Di anima et di corpo nähtiin Zodiakissa vuonna 2012 ja Pyhäjärven Täydenkuun tansseilla vuonna 2013, sekä uusintaversiona Musiikkitalossa vuonna 2015 ja Bolzanon Antiqua-festivaalilla vuonna 2016.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla elina.ruoho-kurola@zodiak.fi. Tarkista kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä ylempää tältä sivulta. Tämän jälkeen peruutuksesta peritään kurssimaksu kokonaisuudessaan, ellei osallistujalla ole esittää lääkärintodistusta.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä (Smartum Oy) sekä virikeseteleillä (Edenred Oy). Voit maksaa seteleillä kurssin ensimmäisellä kerralla tai tuoda setelit Zodiakin toimistoon sen aukioloaikoina (arkisin klo 11-16). Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä.

Lisätiedot ja tiedustelut: Elina Ruoho-Kurola, elina.ruoho-kurola@zodiak.fi, p. 050 587 0470 (arkisin klo 11-16)