Olet täällä

Ammattilaisille

Kuvat: Heidi Soidinsalo & Samuli Laine

23.11.2019 10:00 24.11.2019 10:00

Kurssiarkisto 2019 W A U H A U S - esitys ja dramaturgia

Syksyllä 2019 Kansallisteatterin suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa Sapiens, jonka Minna Leino on dramatisoinut Yuval Noah Hararin samannimisen menestysteoksen pohjalta. W A U H A U S-ryhmä on ollut mukana valmistamassa teosta Kansallisteatterin Suurelle näyttämölle.

Syksyllä 2019 W A U H A U S-ryhmä järjestää Zodiakilla kaksi ammattilaistyöpajaa teoksen teemoihin liittyen. Kurssin osallistujien toivotaan käyvän katsomassa Sapiens-esitys ennen kurssin alkua.

Kuten dramaturgi Juha-Pekka Hotinen on todennut, dramaturgia on minkä tahansa materiaalin järjestämistä esitykseksi. Kurssin tavoitteena on avata erilaisia lähestymistapoja dramaturgiseen ajatteluun. Kurssilla käytetään esimerkkinä Sapiens-esitystä, jonka kautta tutustumme tekijöille keskeisiin dramaturgisiin kysymyksiin, käsitteisiin ja käytäntöihin. Tarkastelemme yhdessä osallistujien kanssa muun muassa teoksen äänen, valon, tilan ja esiintyjäntyön dramaturgiaa. Lisäksi fokusoimme näyttämön ja katsomon sekä teoksen ja maailman välisiin suhteisiin.

Lauantai-sunnuntai 23.-24.11. klo 10-16
Ohjaaja: Anni Klein & Jarkko Partanen
Paikka: Zodiak studio C4
Kesto: 12 h
Kurssimaksu: 120 euroa, kurssin hintaan sisältyy esityslippu
Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta kurssilla on vielä tilaa. Ilmoittautuminen sähköpostitse: zodiak@zodiak.fi

W A U H A U S on helsinkiläinen taidekollektiivi, johon kuuluvat skenografi Samuli Laine, ohjaaja Anni Klein, koreografi Jarkko Partanen sekä äänisuunnittelijat Jussi Matikainen ja Heidi Soidinsalo.

* * * * *

Varmista paikkasi kurssille ilmoittautumalla hyvissä ajoin. Kurssikirje ja -lasku lähetetään osallistujille heti ilmoittautumisajan umpeuduttua sähköpostitse. Jos laskua tai kirjettä ei löydy sähköpostistasi niin muistathan tarkistaa myös sähköpostisi roskapostikansion.

Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä klo 18 mennessä sähköpostilla zodiak@zodiak.fi. Tarkista viimeinen peruutuspäivä yläpuolelta kurssitiedoista. Peruutuksesta peritään toimisto- ja hallintomaksu 10% kurssin hinnasta. Akuuteissa sairaustapauksissa, ota yhteys Zodiakiin. Kurssimaksusta voi saada palautuksen vain kirjallisella lääkärintodistuksella.

Zodiakin järjestämiä kursseja ja työpajoja voi maksaa myös Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä ja SmartumPay-sovelluksella sekä Edenredin virikeseteleillä ja MyEdenred -mobiilimaksuna. Kursseja ei ole mahdollista maksaa käteisellä tai pankki- / luottokortilla.

Lisätiedot ja tiedustelut: Tiia Kekäläinen, zodiak@zodiak.fi, p. 041 319 8722 (arkisin klo 11-16).