Olet täällä

Koneellista-tanssityöpajat

Hanke alkoi Tekniikan museon aloitteesta syksyllä 2016. Museolta otettiin yhteyttä ja ehdotettiin yhteisen hankehakemuksen tekoa Taiteen edistämiskeskukselle. Hakemus tehtiin, ja iloksemme Taike lähti rahoittamaan uudenlaista tanssia ja tekniikkaa yhdistävää hanketta.

Tulemme järjestämään yhdessä kaksitoista tanssityöpajaa Tekniikan museoon loka-marraskuussa 2017. Työpajoissa tutkitaan tekniikan historiaa, mekaniikkaa ja koneen liikettä ihmiskehon avulla. Inspiraationa tanssille toimivat museoesineet: työpajoissa tutustutaan ”näyttelyssä lepääviin” koneisiin ja pohditaan, kuinka koneet aikoinaan ovat liikkuneet. Historialliset laitteet herätetään henkiin tanssin keinoin.

Työpajoja halutaan tarjota erilaisille ryhmille, joita alustavien suunnitelmien mukaan olisivat ainakin koululaisryhmät, autismin kirjon nuoret ja seniorit. Osa työpajoista tulee olemaan kaikille avoimia. Työpajojen ohjaaja ei ole vielä tiedossa; työpaikka tulee avoimeen hakuun maaliskuun 2017 aikana.

Projektin tavoitteena on herätellä museokävijä havainnoimaan teknologian olemusta ja merkitystä totutusta poikkeavan menetelmän avulla. Projekti tähtää myös tanssin alan ammattilaisten ja museoammattilaisten osaamisen kehittämiseen. Toivomme, että projektin myötä Tekniikan museoon löytää aivan uudenlaista yleisöä.

Koneellista-tanssityöpajat ovat osa Tekniikan museon Tekniikan maa-näyttelyhanketta ja sitä kautta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

Lue lisää projektista Tekniikan museon blogista.