Olet täällä

Zodiak palkittiin

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen pitkäjänteinen työ tanssitaiteen kentällä palkittiin Alfred Kordelinin säätiön kannustuspalkinnolla 6.11.

Alfred Kordelinin yleinen edistys ja sivistysrahasto antaa kannustuspalkintoja henkilölle tai yhteisölle, joka on alallaan esittänyt kiistattoman näytön menestyksestä kulttuuri- tai yhteiskuntatoiminnassa ja jonka tämän perusteella voidaan odottaa yltävän merkittäviin saavutuksiin myös vastaisuudessa. Tänä vuonna kannustuspalkinto ojennettiin Uuden tanssin keskus Zodiakille rahaston vuosijuhlassa. Palkinnon suuruus on 15.000 euroa.

Perusteluina mainittiin, että Zodiak on tarjonnut erityisesti freelance-tanssijoille erinomaisen toimintafoorumin. Zodiakin innovatiivinen ohjelmisto on kannustanut nuoria tekijöitä uudenlaisten ilmaisumuotojen etsimiseen. Erityisesti mainittiin myös Zodiakin taidepedagogiikka ja yleisötyö. Palkinnon ojentanut säätiön puheenjohtaja totesi, että Zodiakin toimintojen monimuotoisuus ja työn korkea laatu perustuvat ennen kaikkea suomalaisten tanssijoiden ammattitaitoon.