Olet täällä

Esittelyssä U.N.I.

Zodiakin koreografikollektiivi valmistaa Sivuaskel-festivaalin tilausteoksena U.N.I. (You and I) -esityskokonaisuuden, joka koetaan Kaapelitehtaalla helmikuussa 2009. Projektin avoin esittely yleisölle torstaina 6.11. klo 12 alkaen Zodiakin harjoitussalissa C4.

Zodiakin koreografikollektiivi Z-score valmistaa tulevalle Sivuaskel / Side Step -festivaalille tilausteoksen, jossa koreografiaa ajatellaan uudella tavalla. U.N.I. (You and I) -niminen esityskokonaisuus muodostuu yhteen kootuista tapahtumista – työpajoista, näyttelyistä, tanssiteoksista ja keskusteluista – jotka tuovat yhteen erilaisista taustoista, elinpiireistä, yhteisöistä ja kokemusmaailmoista tulevia osallistujia. Keskeisenä teemana on sosiaalinen unennäkö, social dreaming, ja sen asettaminen vuorovaikutukselliseen suhteeseen liikkeen ja tanssin kanssa.

Projektin mentorina toimii tunnettu ja arvostettu dramaturgi Steve Valk.

Z-score ja Steve Valk esittelevät U.N.I. -projektia yleisölle torstaina 6.11.2008 Zodiakin harjoitussalissa C4. Tilaisuus alkaa klo 12 Sivuaskel-festivaalin tiedotustilaisuudella, jossa mm. julkistetaan tulevan festivaalin koko ohjelma. Tiedotustilaisuus kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen aloitetaan U.N.I. -esittely. Koko tapahtuma kestää yhteensä kaksi tuntia päättyen klo 14.

Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille asiasta kiinnostuneille. Tarjoilun mitoittamiseksi toivotaan ennakkoilmoittautumisia. Ilmoittautuminen Zodiakin tiedottaja Outi Järviselle

Z-score on Zodiakissa vuodesta 2006 toiminut koreografien kollektiivi. Sen tavoitteena on ennakkoluulottomasti ja syvällisesti pohtia koreografian suuntia ja merkityksiä. U.N.I. -projektin suunnittelevat ja toteuttavat koreografit Riikka Theresa Innanen, Jenni Koistinen, Heli Meklin, Sari Palmgren, Anu Rajala, Jaakko Simola ja Virva Talonen. Projektin tavoitteena on luoda uudenlaista koreografista ajattelua, jossa liike käsitetään laajasti koskemaan muutoksen mahdollisuutta; yhteiskunnallista, sosiaalista, henkilökohtaista. Se tuo näkyväksi tanssitaiteen monia mahdollisuuksia koskettaa tämän päivän ihmistä ja avata sen erityistä kokemuksellisuuden laatua.

Steve Valk on irlantilaisen Daghdha Dance Companyn johtava dramaturgi ja Frankfurtissa toimivan R.I.C.E. (The Radical Institute of Cybernetic Epistemology) -organisaation perustaja. Hän toimi kahdentoista vuoden ajan taiteellisena yhteistyökumppanina ja johtavana dramaturgina William Forsythen johtamassa Ballett Frankfurtissa sekä johtavana dramaturgina TAT-teatterissa Frankfurtissa. Hänen työnsä on vaikuttanut oleellisesti sosiaalisen koreografian käsitteen ja käytännön luomisessa ja määrittelyssä.