Olet täällä

Uusi taiteellinen johtaja

Zodiakin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tanssitaiteilija Vera Nevanlinna. Vuonna 1972 syntynyt Vera Nevanlinna on monipuolinen ja rajoja rikkova tanssitaiteilija, joka on tullut tunnetuksi niin tanssijana ja koreografina kuin myös monitaide- ja videoteoksistaan.

Zodiak – Uuden tanssin keskuksen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tanssitaiteilija Vera Nevanlinna. Vuonna 1972 syntynyt Vera Nevanlinna on monipuolinen ja rajoja rikkova tanssitaiteilija, joka on tullut tunnetuksi niin tanssijana ja koreografina kuin myös monitaide- ja videoteoksistaan.

Vera Nevanlinnan viimeisin työ tanssijana on amerikkalaisen koreografilegenda Deborah Hayn kansainvälisessä tuotannossa If I Sing to You. Tätä Suomessakin nähtyä William Forsythen tilausteosta on tänä vuonna esitetty mm. Frankfurtissa, Dresdenissä, Münchenissä, Berliinissä, Pariisissa, Melbournessa ja Utrechtissa. Teoksen esiintyjäryhmä koostuu kuudesta huippulahjakkaasta ja kokeneesta tanssija-koreografista, joista Nevanlinna on ainoa pohjoismaalainen.

Vera Nevanlinna on tehnyt taiteellista yhteistyötä mm. kuvanveistäjä Maria Dunckerin, äänisuunnittelija Tuomas Norvion sekä valokuvaaja Elina Brotheruksen kanssa.

Zodiakin edellinen taiteellinen johtaja, koreografi Kirsi Monni on nimitetty koreografian professoriksi Teatterikorkeakouluun vuoden 2009 alusta alkaen.