Olet täällä

Valokuvanäyttely lempiliikkeistä

Zodiak ja Suomen valokuvataiteen museo järjestivät huhtikuussa liike- ja kuvailmaisun työpajan ikäihmisille. Iättömyyttä henkivä upea muotokuvasarja nähtävillä valokuvataiteen museossa 8.–24.5. Työpajakuvia esillä myös Zodiakin yleisöaulassa toukokuussa.

Muotokuvassa lempiliikkeeni – ikäihmisten liike- ja kuvailmaisun työpajanäyttely

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi 8.–24.5.2009
Näyttelyn tiedotustilaisuus ja avajaiset torstaina Valokuvataiteen museolla 7.5. klo 16–18.

Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Suomen valokuvataiteen museo järjestivät huhtikuussa 2009 liike- ja kuvailmaisun työpajan ikäihmisille. Kurssin aikana pohdittiin sitä, mistä lempiliikkeet syntyvät; miksi ja miten jokin muoto, ajatus, ele kehossa tuntuu omimmalta ja luontevimmalta. Kurssilaiset toimivat sekä kuvaajina että malleina ja valitsivat itse, missä ympäristössä ja miten halusivat tulla kuvatuksi juuri sillä hetkellä. Työpajatyöskentelyn lähtökohta oli liikeilmaisussa. Kurssin aikana liike- ja kuvailmaisu nivoutuivat yhteen ja lopputuloksena on iättömyyttä henkivä muotokuvasarja kunkin kurssilaisen lempiliikkeestä.

Työpajassa syntynyt muotokuvasarja on esillä Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa toukokuussa.

Muotokuvassa lempiliikkeeni -työpajan ohjasivat tanssija-koreografi Joona Halonen ja valokuvaaja Marika Turtiainen. Marika Turtiainen dokumentoi työpajan ja kokosi näyttelyn. Myös kurssilaiset itse ovat olleet mukana rakentamassa näyttelyä.

Liike- ja kuvailmaisun työpajaan osallistuivat Helmi Eerola, Barbara Hoyer, Lars Pahlman, Marjatta Pekki, Inari Virmakoski ja Orvokki Weckström.

Näyttely on avoinna ti-su klo 11–18. Vapaa pääsy.
(Valokuvataiteen museon muut näyttelyt 6/4/0 €)
Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki, INFO (09) 6866 3621 / www.fmp.fi

Zodiakin yleisäaulassa on myös esillä valokuvia työpajasta. Kuviin voi tutustua Jenni Kivelän Viimeinen nauru -teoksen esitysten yhteydessä 13.–24.5. Yleisöaula avataan aina tuntia ennen esitystä: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, V-ovi, 00180 Helsinki.