Olet täällä

Dekalogi kuljettaa ulos Ruoholahteen

Koreografi Heidi Masalinin ja esitystaiteilija Maija Mustosen Dekalogi vie katsojat 1.10. alkaen kaupunkivaellukselle, joka tuo Raamatun kymmenen käskyä elävään, tämän päivän arkiympäristöömme. Vaelluksen varrella Helsingin Ruoholahdessa nähdään kymmenen eri-ikäisen ja eritaustaisen tanssitaiteilijan sooloteos. Kukin soolo on kommentti yhteen Raamatun käskyistä. Vaellus alkaa Zodiakista ja päättyy sinne.

Dekalogi kommentoi Raamatun käskyjen merkitystä tämän päivän urbaanille ihmiselle. Onko niillä jotain universaalia merkitystä tämän päivän elämässämme, vai ovatko käskyt sidottuja aikaan ja paikkaan? Kukin tanssitaiteilija käsittelee käskyaihettaan omasta näkökulmastaan. Heidän ajatuksiaan myös kuullaan esityksen aikana katsojille jaettavista mp3-soittimista. Käskyt eli sooloteosten aiheet on arvottu kullekin tanssijalle.

Kaksi tuntia kestävällä kaupunkivaelluksella ei ole säävarausta, vaan teos tarjoaa väkevän, kulloistenkin sääolojen vahvistaman kokemuksen kymmenen käskyn elinvoimasta tämän päivän kaupunkiympäristössämme. Varauduthan siis esitykseen säänmukaisesti ja lämpimin vaattein ja kengin!

Heidi Masalin on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi 2005. Hänen koreografioitaan on nähty mm. Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Lumossa, Stoassa, Koko Teatterissa ja Tanssivirtaa Tampereella -festivaalila. Tanssi- ja esitystaiteilija Maija Mustonen valmistuu tänä syksynä maisteriksi Kuvataideakatemian paikka- ja tilannesidonnaisen taiteen ohjelmasta. Hän on opiskellut tanssitaiteen kandidaatiksi Laban Centressä Lontoossa. Mustonen on opiskellut myös uskontotiedettä Helsingin yliopistossa.

Kymmentä käskyä kommentoivat tanssillaan Leena Gustavson, Reijo Kela, Carl Knif, Leila Kourkia, Heidi Masalin, Maija Mustonen, Ulla Mäkinen, Heikki Mäntymaa, Tuovi Rantanen, Anna-Maija Terävä, Nina Viitamäki.