Olet täällä

Haetaan esiintyjiä kahteen teokseen

Haetaan ammattilaisesiintyjiä Thomas Lehmenin ja Maija Mustosen teoksiin, jotka molemmat saavat ensi-iltansa Zodiakissa vuonna 2012. Hakuaika on elokuun alkuun saakka. Tutustu tarkemmin teoskuvauksiin, aikatauluihin ja hakuohjeisiin. 

THOMAS LEHMENIN workshop 19.–21.8.

Saksalaiskoreografi Thomas Lehmen hakee esiintyjiä tulevaan teokseensa, jonka harjoitusperiodi on Zodiakissa elo-syyskuussa 2012 ja esityskausi syys-lokakuussa 2012. Zodiak toimii teoksen osa-tuottajana.

Tutustuakseen suomalaisiin tanssijoihin Thomas Lehmen vetää työpajan Zodiakissa 19.–21.8. klo 10–15. Työpajaan on avoin haku, jonka deadline on 1.8.2011. Hakemuksissa tulee olla mukana hakijan cv, yhteystiedot, valokuva, lyhyt esittely omasta taiteellisesta työstä sekä perustelut miksi on kiinnostunut osallistumaan työpajaan/Lehmenin teokseen. Hakemus ja liitteet tulee olla englanniksi. Hakemukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen: harri.kuorelahti@zodiak.fi. 


Työpaja on ilmainen ja mukaan valitaan enintään kahdeksan osallistujaa. Valinnan tekee Thomas Lehmen. Hakijan tulee osallistua koko työpajaan, osittainen läsnäolo ei ole mahdollista. Työpajaan valittaville ilmoitetaan viimeistään 4.8.2011 mennessä sähköpostitse.

Lisätiedot: harri.kuorelahti@zodiak.fi

About workshop by Thomas Lehmen:

"Hello, in August September October 2012 will be a new production of me in collaboration with Zodiak. The working process is about 4 weeks plus rehearsals and performances in the theatre space of Zodiak. 

I am looking for some dancers for this piece who are able to work with me on movement entities in specific relations to pre-written stories. Inter-human relations will be thematised through these bits of dance which give diverse coherences in the bigger context of the piece. Non-stylized movements and verbal communications will be used in the meeting in August and in the piece next year. The plan is to make different versions in different countries in which some dancers will be able to join these new versions."

-Thomas Lehmen-

www.thomaslehmen.de

***

MAIJA MUSTONEN hakee tanssi-/esitystaiteilijoita The Greatest Love Songs -teokseen 

Teoksen ensi-ilta on Zodiakissa tammikuussa 2012.


The Greatest Love Songs on kymmenestä yhden musiikkikappaleen mittaisesta soolosta koostuva esitys, jossa kukin kymmenestä taiteilijasta valmistaa itselleen tanssiesityksen valitsemaansa, omassa elämässään merkittävään rakkauslauluun (pituudeltaan max 10 min). Musiikkikappale ja lähestymistapa rakkausaiheeseen ovat taiteilijoiden vapaasti valittavissa ja tulkittavissa. Teos esitetään Zodiakin näyttämöllä 19.1.–1.2.2012. Harjoitusperiodi on lokakuu 2011 – tammikuu 2012 välillä: periodin alkupuoli sisältää suurelta osin itsenäistä työskentelyä ja periodin loppupuolella keskitytään teoskokonaisuuteen ja yhteisharjoituksiin.

"The Greatest Love Songs tulee olemaan ilottelevan melodramaattinen pläjäys konstailematonta tanssia musiikkiin täydellä tunteella. Se voi olla ärsyttävää ja latteaa, se voi olla nerokasta ja samalla täysin tavallista. Iskelmää, punkkia tai itkuvirttä. Tahdon nähdä esiintyjän tanssivan illan kiihkeimmän hitaan. Kappaleen, jonka moni muukin on tanssinut rakkaudelleen tai sen kaipuulle."

Lähetä vapaamuotoinen kirjallinen hakemus sähköpostitse Maija Mustoselle 5.8. mennessä. Kerro hakemuksessa valitsemastasi yhdestä tai kahdesta musiikkikappaleesta sekä henkilökohtaisesta suhteestasi niihin, ja kuvaile hieman miksi ja miten haluat tanssia kyseisen kappaleen. Liitä hakemukseen ansioluettelo ja kuvallista materiaalia aiemmista teoksistasi, tai internet-linkki (vimeo, youtube, blogi, omat sivut yms).

Hakemukset ja tiedustelu: Maija Mustonen

Email: maija.mustonen@gmail.com

Puh: 050 081 1002

Maija Mustonen (s.1979) on helsinkiläinen tanssi- ja esitystaiteilija, joka pohtii taiteessaan kosketusta, koskettumista, rituaalisuutta, intiimiä, kohtaamisen ulottuvuuksia ja yhteisöllisyyttä kehollisen työskentelyn kautta. Hän on koulutukseltaan tanssitaiteen kandidaatti ja uunituore kuvataiteen maisteri.